Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 04.02.2023 21:38:51

Železarji so se hitro pobrali po visokem porazu s Salzburgom

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v peti tekmi drugega dela alpske lige v skupini master v gosteh premagali ekipo Unterland Cavaliers s 5:1 (0:0, 3:0, 2:1).

Jeseničani so se tako na najboljši možen način zbrali po četrtkovem polomu, ko so z mlado ekipo Salzburga izgubili kar z 0:8.

To je bil njihov daleč najvišji poraz v sezoni, pa tudi eden najvišjih nasploh v tem tekmovanju. A danes je bila podoba železarjev precej boljša, s tremi točkami pa so se vrnili na prvo mesto lestvice. V tej skupini sicer moštva ne igrajo za končnico, saj so vsa vanjo že uvrščena, bo pa vrstni red pomemben pri izbiri tekmecev v končnici in prednosti domačega terena v izločilnih bojih.



Na današnji tekmi se je že izkazal tudi finski napadalec Joonas Larinmaa, zadnja okrepitev železarjev. Dosegel je dva gola in pri enem podal, dva zadetka pa je prispeval tudi Žan Jezovšek. Peti gol za Jeseničane, ki so temelje za zmago postavili v drugi tretjini, ko so med 22. in 29. minuto dosegli tri gole, pa je dosegel Eric Pance.

Naslednji teden bodo imeli v alpski ligi reprezentančni premor, v katerem bo Slovenija nastopala na turnirju v Bolzanu. V regionalnem tekmovanju pa Jeseničane naslednja tekma čaka 16. februarja v Cortini.

Značke: jesenice, zmaga, poraz

Članki iz rubrike