reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.11.2022 10:02:44

SŽ Olimpija spet praznih rok, zato pa do zmage v Tivoliju trije Slovenci

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v vnaprej odigrani tekmi 40. kroga lige ICEHL izgubili z beljaško ekipo VSV z 2:5 (0:2, 2:1, 0:2).

SŽ Olimpija - VSV Beljak 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 700, sodniki: Groznik, Rencz (glavna), Kis-Kiraly, Zgonc.
* Strelci: 0:1 Sabolič (Hughes, 11.), 0:2 Collins (20., SH1), 1:2 Kapel (Beričič, Dodero, 21., PP1), 1:3 Lanzinger (Tomaževič, Moderer, 23.), 2:3 Simšič (K. Čepon, 26.), 2:4 Collins (42.), 2:5 Rauchenwald (Luciani, Grafenthin, 59., EN).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 2, VSV Beljak 8.

Ljubljančani so prejšnji teden igrali tri domače tekme in dobili le tri točke od možnih devetih. V tem tednu imajo na sporedu prav tako tri, od tega dve domači z Beljačani, a so danes teden slabo začeli in doživeli poraz z 2:5.

Na prvem od dveh dvobojev s sosedi z druge strani Karavank bi lahko domači iztržili kaj več, toda odnesla sta jih neučinkovitost predvsem v prvi in slab začetek zadnje tretjine. Tako so morali nenehno loviti tekmece, a ko so se približali, so gostje spet zadeli in na koncu zasluženo odnesli vse tri točke.

Prva tretjina je bila v znamenju Beljačanov, čeprav so imeli zeleno-beli celo nekaj več strelov. A priložnosti niso izkoriščali, spet ne tudi tistih ob igri z igralcem več. Drugače je bilo pri gostih: za Beljak je ob izenačenih močeh najprej zadel slovenski reprezentant Robert Sabolič (za Beljačane sicer igra tudi Blaž Tomaževič, v vlogi pomočnika trenerja pa v tem klubu dela Marcel Rodman), ob izteku prvega dela pa so gostje dosegli drugi zadetek celo z igralcem manj, ko so domači izgubili plošček.

vsv beljak sz olimpija af
alesfevzer.com

Za nekaj upanja je poskrbel Rok Kapel, ki je takoj na začetku druge tretjine po dolgem času izkoristil "power play" Ljubljančanov. A manj kot dve minuti pozneje je bilo spet -2, vendar se je domačim uspelo še enkrat približati, ko je zadel Nik Simšič.

Toda nov prejeti gol že po minuti v zadnji tretjini je domače spet postavil na dva zadetka zaostanka. To razliko so neuspešno lovili v celotni zadnji tretjini, a jim ni uspelo doseči še kakšnega gola. Njihovi tekmeci pa so zmago potrdili ob koncu, ko v vratih domačih ni bilo več Anthonyja Morrona. Beljačani so se prebili na tretje mesto, Olimpija ostaja deseta.

V petek bodo Ljubljančani gostovali v Linzu, v nedeljo pa bo še enkrat v Tivoli prišel VSV.

Članki iz rubrike