stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA, ue
STA, ue
0 04.11.2022 22:05:32

Dvojna zmaga Olimpije! Zase in predvsem tudi za malega Urbana

Luka Vovk
Dobrodelna tekma za malega Urbana je uspela, na tribune je privabila lepo število ljudi, Olimpija pa je premagala Vorarlberg.

Ljubljanski hokejisti so v zadnjem času padli v krizo in v regionalnem tekmovanju doživeli štiri zaporedne poraze. Danes so imeli priložnost, da krizo končajo s preizkušnjo proti zadnjemu v tekmovanju, na koncu pa z dobro in učinkovito predstavo to tudi dosegli.

Tekma je imela tudi dobrodelen značaj, saj so se v ljubljanskem klubu odločili, da bodo izkupiček od vstopnine namenili za terapijo za dečka Urbana, ki ima redko gensko okvaro. Akcija pomoči Urbanu traja že kar nekaj časa, Urbanova družina namreč sredstva že dalj časa zbira s pomočjo radia Aktual, ideja in izvedba dobrodelne hokejske tekme pa je nastala skupaj z vašim in našim športnem časniku EkipaSN teh SŽ Olimpijo. Radio Aktual bo v prihodnje na licitaciji ponudil tudi dres SŽ Olimpije z vsemi podpisi hokejistov, izkupiček dražbe pa bo prav tako pripadel Urbanu.


Na ledu se sicer ni začelo po željah navijačev, ki so se danes spet v večjem številu kot na zadnjih tekmah zbrali na tribunah Tivolija. Domači so sicer imeli terensko premoč, toda gostje so že svojo prvo pravo priložnost na tekmi izkoristili za vodstvo. A odgovor je bil hiter, saj so že dve minuti pozneje domači izenačili z golom Jake Sodje. A so nato igralci s Predarlškega spet ekspresno povedli. Že pred koncem prvega dela pa je za novo izenačenje s prvim zadetkom v ligi poskrbel Tine Klofutar.


V drugi tretjini so Ljubljančani dolgo trli, na koncu pa tudi strli tekmece. Sprva jim kljub vse bolj očitni premoči ni steklo, zapravili so tudi dva "power-playa", ekipo iz Feldkircha pa je reševal predvsem vratar David Madlener, potem pa so le začeli padati zadetki. Medtem ko pri domačih Anthony Morrone, ki je zamenjal Žana Usa na začetku tretjine, praktično ni imel dela, pa so na drugi strani v razmaku desetih minut izvedli kup nevarnih akcij, tri so se končale z zadetki, ki so bili plod dela celega napada, strelci pa so bili Miha Zajc, Chris Dodero in Žiga Pance.


V zadnjem delu so domači nadaljevali dobro predstavo. Dosegli so sicer le še en gol, a premoč je bila tako velika, da se je pri tem med podajalce vpisal celo vratar Morrone. Pri gostih pa je izstopal Madlener in kljub šestim prejetim golom zbral še 32 obramb. Za piko na i uspešnemu večeru pa so gledalci dobili še dva prava hokejska pretepa, v enem je sodeloval celo kapetan domačih Žiga Pance.


V naslednjem krogu, zadnjem pred premorom za reprezentančno akcijo, ko bo Slovenija naslednji teden igrala na turnirju v Budimpešti, bodo Ljubljančani v nedeljo gostovali v Beljaku.

Značke: sž-olimpija, icehl

Članki iz rubrike