Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 28.10.2022 12:24:10

Uau! Akcija, ki sta jo začela hokejista Olimpije, mora čim bolj napolniti Tivoli! Pokažite vsem!

Slovenske železnice Olimpija, Ekipa SN in Radio Aktual pripravljajo tekmo za Urbana.

Tekma, ki bo na sporedu v petek, 4. novembra, v ljubljanski dovrani Tivoli, ne bo zgolj še ena domača tekma hokejskega kluba Slovenske železnice Olimpija v ligi ICEHL. Pravzaprav bo vse kaj drugega, kajti stopili smo skupaj za prav poseben namen – pomagati dečku Urbanu, ki je združil Slovenijo in ki bo prihodnji petek na obračunu s Voralrbergom tako posebni gost tekme kot tudi prejemnik kar najvišje – sploh z vašo pomočjo – mogoče finančne pomoči.

»Ko smo slišali, da obstaja možnost organizirati tekmo za Urbana, smo fantje stopili skupaj in pripravljeni smo narediti čisto vse za to, da bi bila tekma na eni strani zanj prav posebno doživetje, na drugi strani pa bi mu tudi v čim večji meri pomagala priti do zdravljenja, ki ga potrebuje,« pravi kapetan ljubljanskih hokejistov Žiga Pance in poziva tako navijače kot nasploh slovenske hokejske in športne navdušence, naj se tekme udeležijo v čim večjem številu.

Urban je sicer, kot gotovo veste, triletni deček, ki so mu diagnosticirali izjemno redek sindrom CTNNB1, gensko bolezen, do katere pride zaradi nadvse nesrečne mutacije, ki se zgodi, še preden nastane plod, in ki ni povezana z nikakršnim zunanjim dejavnikom. Gre za hudo motnjo, za katero so značilne težave v duševnem razvoju, motorična zakasnitev, huda govorna okvara, motnje vida in vedenjske težave. Motnja, ki pa ni nerešljiva, a je rešitev izjemno oddaljena in izjemno draga. Gre za terapijo nadomestnega gena, enako, kot so jo uporabili pri dečku Krisu, ki je prav tako poenotil naš narod in našo državo.

V Avstraliji bodo namreč izdelali gen, ki ga bodo nato dali v Urbanovo telo, ta dodatni gen pa bo proizvajal protein, ki Urbanu manjka. Kot rečeno, postopek je izjemno drag in ga ne krijejo slovenske zavarovalnice, zato že nekaj časa potekajo akcije, ki želijo pomagati pri zbiranju sredstev. Del tega bo tudi tekma čez natanko teden dni, pri kateri smo moči združili pri vašem in našem časniku, pri izjemno priljubljenem Radiu Aktual in pa na vseh ravneh ljubljanskega hokejskega kluba – od vodilnih mož do igralcev.

Ideja je bila na eni strani pripeljati čim več gledalcev, na drugi strani pa poskrbeti za to, da bi se nabralo dovolj denarja za ta prečudovit in izjemno pomemben namen. Vse vstopnice bodo zato na prodaj po nizki, a hkrati za Urbana ne zanemarljivi ceni pet evrov, pri čemer pa bo celoten – pozor, celoten! – izkupiček od prodaje šel za pomoč Urbanovi družini. Ta bo na tekmi tudi posebna gostja in priprave potekajo celo v smeri, da bi na začetku na čelu z malim Urbanom vrgla začetni plošček.

Vsi vpleteni ob tem pripravljajo še nekaj presenečenj, včeraj pa je na dan začetka prodaje vstopnic na spletni strani www.eventim.si stekla tudi prav posebna promocijska akcija. V prostorih Radia Aktual so njegovi voditelji in naši novinarji posneli veliko nadvse privlačnega materiala, pri tem pa sta nesebično, izdatno in – to moramo dodati – za to vlogo kot ustvarjeno sodelovala omenjeni kapetan Pance in njegov soigralec iz vrst Olimpije Carl Neill. Kanadski branilec se je preizkusil tudi v znanju zanj povsem nove slovenščine – in zagotovo vas bodo njegovi nagovori, ki jih boste v dneh brez dvoma ujeli na vseh mogočih platformah, navdušili.

»Dokler lahko nemoteno živiš in opravljaš svoj poklic, se ti zdi, da so hokejske zmage največja sreča in da so hokejski porazi največje razočaranje, največja žalost. V bistvu je privilegij, da lahko čutiš tako. Ko pa spoznaš zgodbe, kakršna je Urbanova, te streznijo in se zaveš, kaj je v življenju zares pomembno in kaj so prave zmage ter pravi porazi. Verjamem, da lahko vsi skupaj prispevamo k eni tovrstni zmagi,« pa na tekmo na najboljši mogoči način poziva Pance. Vsi v Tivoli torej!

Članki iz rubrike