20120316-00343967 Svet24.si

Zaradi odločitve vlade kmalu dražji bencin in ...

nevihtna linija Svet24.si

"Neverjetna linija neviht" ni segla do Slovenije

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

woodstock Odkrito.si

Mit Woodstocka je na koncu izginil v plamenih

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

STA
STA
0 26.07.2022 10:30:32

V poletni vročini hokejisti SŽ Olimpije začeli projekt sezone 2022/23

Domen Jančič
Hokejisti SŽ Olimpije, lani prvič udeleženci lige ICEHL, bodo v prihajajoči sezoni nastopili kar v štirih tekmovanjih. Prvič tudi v ligi prvakov, zato je trener Mitja Šivic že danes, sredi najhujše vročine, prvič zbral ekipo in začel postavljati temelje za naporno sezono 2022/23.

"Danes smo opravili prvi test. Veliko bolje kot lani, tudi standarde smo postavili višje. Zelo sem zadovoljen s prvim dnem na ledu. Koncentracija, drsanje, vse, kar smo iskali, je bilo tukaj," je po uvodnem treningu v dvorani Tivoli, v kateri je bilo danes 25 stopinj Celzija, dejal Šivic.

"Želim, da vsi vedo, kaj se od njih pričakuje. Napade že imam v mislih, čeprav prvi teden še ne bomo igrali po napadih. Lani sem govoril, da je težko, ker vloge niso določene. Letos so, kar me veseli, ker je potem tudi fantom lažje. Videli bomo, kar bo vse skupaj prineslo," je o sestavi ekipe dejal Šivic in poudaril, da ima moštvo že postavljeno. Status prvega vratarja bo pripadel Žanu Usu, novost pa bo sodelovanje z zaloškim klubom, ki bo pomembno predvsem pri prehodih mladih igralcev v člansko zasedbo.

sz olimpija 22 dj
Domen Jančič

Poleg lige ICEHL čaka zeleno-bele letos še nov izziv, liga prvakov, seveda pa ostaja v Sloveniji prvi cilj osvojitev državnega naslova. "Lani smo bili v ICEHL uspešni nad pričakovanji, letos bo to težko ponoviti, ker nas bodo vsi jemali drugače. Druge ekipe se krepijo in na papirju bo liga močnejša kot lani. Veliko tekem, potovanj, vzponov, verjetno tudi padcev. Najbolj si želim, da smo v igri do konca in da pridemo v končnico, tam pa bi radi naredili korak naprej."

Že v začetku septembra bo na sporedu liga prvakov, v kateri bo prvič sodeloval slovenski klub. Šivic opozarja, da so tekmeci (TPS Turku, Zug, Wolfsburg) zelo močni in da gre za raven, ki je za slovenske razmere nepredstavljiva. "Zato smo začeli že 25. julija. Dejstvo je, da srečamo ekipe, ki imajo še prestavo več in so še močnejše, finančno pa sploh ne bom govoril. A v fante verjamem in to bo dober test za vse nas," o tej temi pravi Šivic.

nejc stojan sz olimpija 22 dj
Domen Jančič

V lanski sezoni so zeleno-beli poskrbeli za razcvet hokejskega navdušenja v Ljubljani. Šivic upa, da se bo to nadaljevalo, a navijače obenem poziva, da upoštevajo tudi njihov vložen trud. "Najbolj si želim, da vsak, ki kupi vstopnico, podpira Olimpijo, ker je to njegov klub v dobrem in slabem. Mogoče te navijaške kulture v Sloveniji še manjka, lani pa smo v tej smeri že nekaj naredili. Sporočilo vsem njim je, da mi res trdo garamo, da smo vložili ogromno dela. Šport pa ni matematika, morajo se 'poklopiti' tudi druge stvari in upam, da nas bodo spodbujali tudi ob padcih, ki bodo zanesljivo prišli."

"Z novimi igralci dobivamo globino, izkušnje, sploh v obrambi. Lani se je pokazalo, da je treba na tem veliko delati. Marsikatero ekipo bomo lahko presenetili, lani so nas jemali z levo roko, a smo bili sploh glede pripravljenosti korak pred vsemi. In upam na podoben začetek," pa o začetku priprav pravi kapetan Žiga Pance. Zaveda se, da bo avgust zanje peklenski, se bo pa vse skupaj obrestovalo na ledu že septembra.

zan us sz olimpija 22 dj
Domen Jančič

V ligi ICEHL je prišlo do nekaj sprememb, Ljubljančani so bili lani dolgo časa presenečenje tekmovanja. S tem elementom letos ne morejo več računati, se zaveda tudi Pance: "S tem se ne obremenjujemo. Prvih nekaj tednov bomo vzpostavili sistem in spoznali ideje trenerskega štaba. Tudi lani se nismo obremenjevali s tem, da so nas tekmeci jemali drugače. Mi gremo v sezono pozitivno, z ekipo, kot jo imamo. Naredili bomo vse, da ponovimo začetek lanske."

O ligi prvakov pa pravi: "Tekme si bodo sledile ena za drugo. Na tako visoki ravni v tem klubu še ni bilo takšnega začetka. Za nas bo to nekaj novega, treba bo ubrati drugačen pristop. Bomo utrujeni in izgoreli, a to se bo nekje morali poznati. Če bomo pridni in delavni, se nimamo česa bati."

Članki iz rubrike