Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 06.06.2022 12:16:35

Odlične novice za SŽ Olimpijo: Predčasno polnopravna

alesfevzer.com
Prejšnji teden so se v Salzburgu več dni družili predstavniki vseh klubov, ki bodo oziroma nameravajo igrati v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Sestanki so bili pomembni tudi za Slovenske železnice Olimpijo.

Na skupščini lige se je obravnavalo več ključnih stvari. Tako so podpredsedniki Karl Safron, Dieter Knoll in Franz Kalla dobili potrditev, da bodo v tej vlogi delovali še naslednji dve leti, skupaj s predsednikom Jochenom Pildner-Steinburgom bodo ligo ICEHL tako vodili do leta 2024. Med drugim so člani pregledali tudi finančne načrte, predsednik Slovenskih železnic Olimpije Miha Butara je pojasnil, da je bilo dogajanje tudi za SŽ Olimpijo zelo dobro. "Postali smo polnopravni člani," je bil zelo zadovoljen.

ZDAJ BODO SOODLOČALI

Preteklo sezono namreč ljubljanski klub (kot tudi Val Pusteria) to ni bil, kot novinec v ligi na primer ni dobil pravice glasovanja, ko je liga ICEHL odločala marsikatere stvari. "Dve leti bi morali biti pogojni člani, zdaj smo že po enem letu postali polnopravni člani, kar je zelo pomembno. Zdaj bomo soodločali tudi pri vseh ključnih stvareh," je pojasnil Butara, ki bil zelo vesel še ene zmage. V ligaškem marketinškem odboru bo "sedela" tudi predstavnica SŽ Olimpije, sicer klubska predstavnica stikov z javnostmi, Polona Prešeren.

ASIAGO BO 14. KLUB

Na začetku tedna je liga ICEHL dokončno v svoje vrste sprejela novega člana, to je Vorarlberg iz Feldkircha, zelo blizu dokončnemu sprejemu je tudi Asiago, aktualni prvak lige AHL. S finančnimi in ostalimi revizijami so že opravili, zdaj morajo samo poskrbeti za plačilo prijavnine ter poskrbeti za bančno garancijo. "Glede na to, da za vključitvijo Asiaga v ligo ICEHL stoji celotna italijanska zveza, sploh ni vprašanja, ali bodo postali 14. član sezone," je prepričan Butara.

ivo butara 20 jk
Jurij Kodrun

Ob tej priložnosti smo govorili še o hipotetični prihodnosti in vključitvi novih klubov. Kaj se bi zgodilo, če bi se čez leto dni Znojmo znova želel vrniti ali da bi Sij Acroni Jesenice izpolnile vse pogoje. Se bo liga širila na 16 klubov? "V tem trenutku je 14 maksimum. A saj veste, kako je, včasih so govorili, da je maksimum 12 klubov. Je pa res, da bi moralo priti do konkretnih sprememb, če bi se širili na 16 ekip. Teoretično je veliko možnosti," razmišlja Butara.

ZA ČIM MANJ ČIM VEČ

Glede na svetovno situacijo in vsesplošen dvig cen vseh dobrin se Butara boji, da bodo klubi letos še bolj finančno obremenjeni. Predsednik naših državnih in pokalnih prvakov sicer pravi, da bi za kakršenkoli finančni manko na ravni lige morala poskrbeti liga sama in ne njeni člani, se pa boji, da bodo morali klubi tudi letos – tako kot lani, ko so morali vsi prispevati sto tisoč evrov – še enkrat odpreti denarnice.

sz olimpija miscolc
Marcel Mikita

SŽ Olimpija je glede višino proračuna trenutno na višini lanskega, toda naš sogovornik pravi, da se zdaj začenja pravo delo za vodstvo kluba. "Do zdaj smo pripravljali nove ponudbe, zdaj bomo maksimalno zavihali rokave. Zdaj se začne trdo delo, to je prepričati čim več partnerjev, da se z nami podajo v to zgodbo," je bojevito že nastrojen Butara. "Energija v pisarni, v strokovnem štabu, je zelo pozitivna. Sestavljamo moštvo, seveda se trudimo za čim manj denarja dobiti čim več in to nam tudi uspeva. Strokovno vodstvo uživa popolno zaupanje," je še zaključil Miha Butara.

Članki iz rubrike