stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA, bk
STA, bk
0 13.05.2022 14:25:45

Liga ICEHL dobila 12. člana! Kaj to pomeni za Jesenice?

ICEHL
Vodstvo najmočnejše hokejske lige v regiji ICE je danes sporočilo, da bo v prihodnji sezoni ponovno del tekmovanja tudi Bratislava Capitals.

Ekipa iz slovaške prestolnice je novembra zaradi serije nesrečnih dogodkov, ki so klub prizadeli v tistem času, izstopila iz lige.

Vzrok za izstop slovaškega kluba je bila smrt 24-letnega hokejista Borisa Sadeckega. Ta je v začetku novembra umrl v bolnišnici, kamor so ga nekaj dni prej pripeljali, ko je na tekmi med Bratislavo in Dornbirnom doživel srčni zastoj. Le dva dni pozneje je umrl tudi 36-letni direktor kluba Dušan Pašek ml., ki je storil samomor.

Bratislava je nato izstopila iz regionalne lige, a bodo v naslednji sezoni v njej ponovno sodelovali. Kot je v izjavi zapisalo vodstvo lige, so Slovaki zagotovili vsa potrebna jamstva za sodelovanje.

V sezoni 2021/22 je v ligi prvič igrala tudi SŽ Olimpija in se prebila do četrtfinala. V prihodnji sezoni pa bi se lahko Ljubljančanom pridružili še Jeseničani, ki so v začetku maja zaprosili za sodelovanje v ligi ICEHL.


Vodstvo lige trenutno preučuje možnosti za vključitev Jeseničanov, kar pomeni predvsem njihovo finančno in tehnično zmožnost sodelovanja v regionalni ligi. Ob tem pa je povsem mogoče, da bo tekmovanje letos ostalo le pri 12 članih, lani jih je bilo 14.

V ligi ICEHL naslednjo sezono ne bo Znojma in Dornbirna, ki sta izstopila zaradi previsokih finančnih zahtev.

Članki iz rubrike