vladimir-putin, gobe, rojstni-dan Svet24.si

Spodletel poskus atentata na Vladimirja Putina

nina-osenar Svet24.si

Po štirih letih se je oglasila Nina Osenar: "Zrla...

franci matoz bobo Necenzurirano

Šef Pošte pri obrambi računa na Matoza in ...

danijel krivec bobo Reporter.si

Danijel Krivec skoraj padel skupaj, ko je zvedel, ...

Schumacher Ekipa24.si

Na prodaj osebni avtomobil Michaela Schumacherja! ...

Ičo in Ana Praznik Njena.si

Delovna akcija: Ičo je mojster z otroško dušo

GW1L6797 Ekipa24.si

Škandal v Fazaneriji! Z nacističnim pozdravom na...

STA, bk
STA, bk
0 13.05.2022 14:25:45

Liga ICEHL dobila 12. člana! Kaj to pomeni za Jesenice?

ICEHL
Vodstvo najmočnejše hokejske lige v regiji ICE je danes sporočilo, da bo v prihodnji sezoni ponovno del tekmovanja tudi Bratislava Capitals.

Ekipa iz slovaške prestolnice je novembra zaradi serije nesrečnih dogodkov, ki so klub prizadeli v tistem času, izstopila iz lige.

Vzrok za izstop slovaškega kluba je bila smrt 24-letnega hokejista Borisa Sadeckega. Ta je v začetku novembra umrl v bolnišnici, kamor so ga nekaj dni prej pripeljali, ko je na tekmi med Bratislavo in Dornbirnom doživel srčni zastoj. Le dva dni pozneje je umrl tudi 36-letni direktor kluba Dušan Pašek ml., ki je storil samomor.

Bratislava je nato izstopila iz regionalne lige, a bodo v naslednji sezoni v njej ponovno sodelovali. Kot je v izjavi zapisalo vodstvo lige, so Slovaki zagotovili vsa potrebna jamstva za sodelovanje.

V sezoni 2021/22 je v ligi prvič igrala tudi SŽ Olimpija in se prebila do četrtfinala. V prihodnji sezoni pa bi se lahko Ljubljančanom pridružili še Jeseničani, ki so v začetku maja zaprosili za sodelovanje v ligi ICEHL.


Vodstvo lige trenutno preučuje možnosti za vključitev Jeseničanov, kar pomeni predvsem njihovo finančno in tehnično zmožnost sodelovanja v regionalni ligi. Ob tem pa je povsem mogoče, da bo tekmovanje letos ostalo le pri 12 članih, lani jih je bilo 14.

V ligi ICEHL naslednjo sezono ne bo Znojma in Dornbirna, ki sta izstopila zaradi previsokih finančnih zahtev.

Članki iz rubrike