Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.05.2022 21:03:43

Danijel Koncilija okrepil ACH Volley

alesfevzer.com
Slovenski odbojkar Danijel Koncilija, ki je po dolgih letih letos spet dobil vabilo na reprezentančni zbor, bo po devetih letih, preživetih v tujini, kariero nadaljeval pri ACH Volleyju, kjer je že igral tudi njegov brat Mario. Enaintridesetletni bloker je podpisal dveletno pogodbo, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Žužemberčan, ki lahko igra tudi na položaju korektorja, je zadnjih pet let preživel v Franciji, kjer je pustil močan vtis, letos je s Cannesom tudi postal prvak.


Kot mladi nadobudni odbojkar je kariero začel v žužemberškem odbojkarskem klubu. Leta 2009 ga je pot ponesla v novogoriško Prvačino, potem še v Salonit Anhovo. Kmalu za tem je zaigral za avstrijsko Zadrugo Dob, nato pa za italijansko moštvo Kioene Padova. Sledila je selitev v Francijo, sprva v Nico k tamkajšnjemu klubu Nice Volley-Ball, zadnje štiri sezone pa je uspešno zastopal barve francoskega prvoligaša AS Cannes.

"Izredno sem vesel, da se po skoraj desetih letih igranja v tujini vračam v Slovenijo. Hvaležen in ponosen sem, da bom oblekel dres najboljšega kluba v regiji, ki je z letošnjo izjemno sezono dokazal, da spada v sam vrh odbojke v Sloveniji in širše. Čaka nas veliko izzivov, vendar sem prepričan, da lahko s to ekipo posežemo po najvišjih ciljih, tudi v ligi prvakov," je dejal Koncilija, ki ga iz zanj nerazumljivega razloga v reprezentanci ni bilo vse od leta 2017. Dve leti prej je z njo osvojil srebrno kolajno na evropskem prvenstvu v Bolgariji.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike