Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.02.2022 22:53:30
Deli članek:

Madžari (p)ostajajo nerešljiva uganka za Ljubljančane

Martin Metelko

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 45. kroga lige ICEHL izgubili s Fehervarjem z 1:4 (1:1, 0:1, 0:2).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 700, sodniki: Groznik, Piragić (glavna), Hribar, Zgonc.
* Strelci: 0:1 Shaw (Kuralt, 3.), 1:1 Pance (Simšič, 10.), 1:2 Fournier (Kuralt, 21.), 1:3 Terbocs (Shaw, Jacobs, 51.), 1:4 Erdely (Petan, 60.).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 2, Fehervar 4.

Ljubljanski hokejisti so v zgoščenem februarskem urniku danes gostili stare znance z Madžarske, ki so se po dveh tretjinah sezone znašli tik pod vrhom lestvice. Zeleno-beli so po nihanjih v zadnjem obdobju nekoliko zdrsnili, po zadnjem porazu z Beljakom v torek so padli na šesto mesto, zadnje, ki še neposredno zagotavlja končnico.

Danes so Ljubljančani sicer pokazali borbeno predstavo, bili na trenutke tudi nevarnejši, toda preveč neučinkoviti, da bi lahko proti ekipi, ki ne dovoljuje veliko priložnosti tekmecem, upali na uspeh.

Blizu so bili predvsem v prvi polovici tekme. Gostje so sicer bolje začeli in v tretji minuti prvič premagali Luko Kolina, mladi ljubljanski vratar je danes prvič dobil priložnost za nastop v ligi ICEHL. Nadaljevanje je bilo boljše, sredi prve tretjine pa so domači tudi izenačili, ko je zadel kapetan Žiga Pance.

A je bil to nazadnje tudi edini zadetek zeleno-belih na tekmi. V drugi tretjini jih je precej spodrezal hitro prejeti zadetek, ko je bilo že po 40 sekundah 1:2. Toda tesen zaostanek so ohranili tudi še v zadnji tretjini, ko je imel res lepo priložnosti Nik Simšič, a je vratar Fehervarja Rasmus Tiironen odlično posredoval.

Deset minut pred koncem so gostje zadeli še tretjič in jasno je bilo, da imajo domači le še malo upanja za preobrat. Na prejšnji tekmi so sicer dosegli dva gola v 17 sekundah, ko so lovili Beljak, tokrat pa so poskušali še brez vratarja. Toda Madžari so hitro izkoristili prazna vrata in minuto pred koncem dokončno potrdili zmago.

To je bil že tretji poraz Ljubljančanov na medsebojnih tekmah s Fehervarjem v tej sezoni.

Ljubljančani ne bodo imeli veliko premora; že v petek jih v zaostali tekmi 37. kroga čaka nov obračun z istim tekmecem, tokrat v gosteh.