Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 29.01.2022 23:20:02

Kopitar izsilil podaljšek, do zmage vseeno Philadelphia

Reuters
Slovenski hokejski as Anže Kopitar je moral s svojimi Los Angeles Kings priznati premoč Philadelphia Flyers v severnoameriški ligi NHL. Letalci so doma po podaljšku slavili s 4:3 in prekinili niz 13 zaporednih porazov. Kralji, za katere je Kopitar 38 sekund pred koncem rednega dela izsilil podaljšek, so izgubili petič na zadnjih sedmih tekmah.

Hokejisti iz mesta angelov so na 45 tekmah zbrali 51 točk, kar še naprej zadošča za sedmo mesto na zahodu.

Flyers so se s prvim parom točk v tem koledarskem letu dvignili na 12. mesto vzhoda. Nazadnje so slavili 30. decembra lani, ko so ugnali Seattle Kraken. Sledilo je 13 zaporednih porazov, med njimi so bili trije po podaljšku.

Proti Kopitarjevim kraljem pa so le prekinili skoraj mesec dni trajajoč negativni niz. V prvi tretjini je za vodstvo domačih zadel Gerald Mayhew, v drugi tretjini pa je na 2:0 povišal Cam Atkinson. Nato je za kralje znižal Viktor Arvidsson v 36. minuti.



S hokejistom manj na ledu je Atkinson znova vzpostavil prednost dveh golov, v istem "power-playu" pa je na 2:3 z drugim zadetkom na tekmi znižal Arvidsson. Za podaljšek je nato zadel Kopitar vsega 38 sekund pred iztekom rednega dela. Po 142 sekundah dodatka pa je za zmago domačim zagotovil Scott Laughton.

Štiriintridesetletni Hrušičan je na 1174. tekmi v ligi NHL vpisal 360. zadetek, s čimer je v tej sezoni dosegel 39. točko (14+25). Na ledu je prebil 21:03 minute, na vrata Philadelphie pa sprožil pet strelov.

Na drugi tekmi zgodnjega popoldanskega sporeda v ZDA so Anaheim Ducks z 2:1 ugnali Ottawa Senators. Za kanadsko moštvo je debitiral 22-letni Mark Kastelic, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Eda Kastelica.

Značke: hokej, nhl, anže-kopitar

Članki iz rubrike