favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
1 07.01.2022 16:02:40

Številne TEŽAVE pri Olimpiji, POŠKODOVAN izredno POMEMBEN igralec, iščejo OKREPITVE, a trg je OPUSTOŠEN

Martin Metelko
Slovenske železnice Olimpija vse do nedelje ne sme biti aktivna. Kot je znano že ves teden, je ekipa zaradi pozitivnih rezultatov na koronavirus v karanteni, zaradi česar ne bo odigrala štirih tekem lige ICEHL.

Ob nedeljski, torkovi, sinočnji, na kateri bi morali gostiti Val Pusterio, bo odpadla tudi nedeljska s Fehervarjem, saj bodo zeleno-beli – razen trojice, ki ji karantena zaradi netesnega stika ni bila zapovedana – šele takrat sklenili obvezno 10-dnevno izolacijo. O vseh zadnjih dogodkih smo se včeraj pogovarjali z glavnim trenerjem Mitjo Šivicem, ki se sicer že danes vrača v pogon; 42-letni strateg je namreč eden tistih v zmajevem gnezdu, ki so že prejeli tretji odmerek cepiva, in se je tako lahko karanteni izognil.

COVID JE TAKRAT PUSTIL KATASTROFALNE POSLEDICE, TOKRAT JE DRUGAČE
"So stvari, na katere lahko vplivaš, in takšne, na katere ne moreš. Na covid lahko vplivamo z vsemi ukrepi, se pazimo, vsi smo cepljeni, testiramo se pred vsako tekmo. Na vse ne morem vplivati, se je pa težko ne obremenjevati s celotnim dogajanjem. V nedeljo bomo videli, kaj bodo testi pokazali, s ponedeljkom začnemo trenirati," je uvodoma povedal Šivic, ki je tako situacijo že izkusil oktobra leta 2020, ko je bil trener na Jesenicah, a vseeno z eno veliko razliko. Takrat so bili okuženi vsi železarji, pri Ljubljančanih je število nizko.

mitja sivic 21 mm
Martin Metelko

"Na Jesenicah so bile zaradi množične okuženosti posledice katastrofalne, ko so se fantje vrnili, so bili v katastrofalnem fizičnem stanju, covid je pustil velike posledice. Zdaj je drugače, večina je zdrava, doma lahko izvajajo relativno zahtevne treninge. Prepričan sem, da se držijo predpisane vadbe, da živijo tako, kot mora športnik živeti, da bodo ob vrnitvi v najboljšem mogočem stanju, kot so lahko po 10 dneh," je jeseniški in ljubljanski položaj primerjal naš sogovornik.

ŽAN US POŠKODOVAN, NE BO GA TEDNE
Po vrnitvi v normalo bo SŽ Olimpija sicer pogrešala kar nekaj mož. Napadalec Luka Kalan je sezono s poškodbo kolena zaključil na začetku decembra, 10 tekem prepovedi igranja sta prejela napadalca Tadej Čimžar in Miha Zajc, dve tekmi nato še napadalec Anže Ropret, ki pa je hkrati spet poškodovan, zdaj mora počivati po pretresu možganov. Že dolgo poškodovani napadalec Aleš Mušič je na bolniškem dopustu prejšnji teden dobil še "družbo" prvega vratarja Žana Usa, ki je poškodbo v spodnjem delu telesa skupil na koncu tekme s celovškim KAC-em; z njim je kar hudo. "Manjkal bo več tednov," je zatrdil Šivic, čigar zadnji tedni – tudi zaradi rezultatske krize, saj je od zadnjih sedmih tekem v ligi ICEHL SŽ Olimpija dobila le eno – še zdaleč niso lahkotni.

sz olimpija zan us magovac 21 mm
Martin Metelko

"Res je, ni najlažje, imam pa tudi kup drugačnega dela, raje bi delal s fanti. Iščemo igralce, ki bi vskočili. Kaznovana Čimžar in Zajc bosta bolj kot ne odsotna ves preostali del rednega dela, pogrešamo Kalana, Mušiča. Iščemo menjave, s čimer je veliko dela. V tako kratkem času nekaj najti … Na tržišču praktično ni nobenega igralca, zato je treba najti igralca, ki ima pogodbo, ki jo mora prekiniti, zaradi česar se je treba dogovoriti s klubi in podobno. Gre za kup preglavic. Igralcev ni, hkrati pa iščem koga, ki se bo vključil v naš sistem, ki bo verjel v našo kulturo," nam je svojo "misijo nemogoče" oziroma iskanje šivanke v kupu sena orisal Šivic, ki se za okrepitvami ozira po vsem svetu.

sz olimpija 21 mm
Martin Metelko

ŽE NAJDE, POTEM PA …
"Iščem od lige KHL pa vse do ZDA. Prostih napadalcev je zelo, zelo malo. Ko že nekoga najdem, pa se izkaže, da ni cepljen ali pa se noče cepiti ali pa v zadnjem trenutku spremeni finančne zahteve in postavi take, ki jih mi niti po naključju ne moremo ponuditi. Ni lahko, a sem prepričan, da bodo vseeno našli za nas optimalne rešitve," je kljub vsemu s pozitivno noto zaključil Mitja Šivic, ki pravi, da ima še vedno na voljo tri popolne peterke, s katerimi je SŽ Olimpija že zmagovala – in bo tudi v prihodnje.

Članki iz rubrike