Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

hu
hu
6 29.12.2021 10:37:53

Avstrijci kričijo: Slovenca TAKOLE RASISTIČNO ŽALILA Američana! Tu pa je ODZIV OLIMPIJE!

alesfevzer.com
Avstrijski mediji so na nogah. Na včerajšnji tekmi med beljaškim VSV-om in ljubljansko SŽ Olimpijo naj bi prišlo do rasističnega škandala.

Prvi je o tem poročal avstrijski Kronen Zeitung. Avstrijci so z mastnim naslovom zapisali: "Affengesten!" (to skoraj ni treba prevajati, pa vendarle - opičje geste). Avstrijci so zapisali, da sta Miha Zajc in Tdej Čimžar z opičjimi gestami žalila Afroameričana Dereka Joslina, ki igra za Beljačane. Vse skupaj naj bi se zgodilo v 50. minuti. Vodstvo Beljačanov je vse skupaj prijavilo na vodstvo lige ICEHL, Joslin pa naj bi bil po virih iz beljaškega kluba precej pretresen. Šef kluba VSV Villach Gerald Rauchenwald: "Seveda bomo ta primer zelo natančno preiskali in potem ukrepali."

Na avstrijski spletni strani hockey-news.info pišejo celo o največjem škandalu v dosedanjem delu sezone lige ICEHL. Pišejo, da naj bi Rauchenwald zahteval celo izključitev obeh igralcev do konca sezone, trener Beljačanov Rob Daum pa je po tekmi povedal, da je 'zelo razočaran'. Zapisali so še, da bi se morala na tak škandal poleg Olimpije odzvati tudi slovenska hokejska zveza. 

Na vse skupaj pa se je odzvalo tudi vodstvo SŽ Olimpije, ki je v izjavi za javnost zapisalo:

"Na tekmi med VSV Beljak in HK SŽ Olimpija, ki je potekala v torek, 28. decembra, v Beljaku, je po prerivanju pred golom domače ekipe Tadej Čimžar pokazal gesto "big-headed bully”, zaradi česar je domači klub sprožil postopek proti našemu igralcu zaradi rasizma, prav tako proti Mihi Zajcu, ki je soigralcu stopil v bran. V klubu smo se z obema igralcema pogovorili. Reakcija naših igralcev je bila posledica grobosti in prekrška domačega igralca, ki je spotaknil, porinil in udaril našega igralca, nikakor in v nobenem primeru pa ni bila povezana z rasizmom. V HK SŽ Olimpija prisegamo na vrednote, kot so spoštovanje, znanje in fair-play, pri tem gojimo spoštljive odnose tako znotraj ekipe kot do nasprotnikov. V klubu imamo ničelno toleranco do rasizma. Vsekakor si želimo, da se dogodek temeljito preuči in razjasni v dobro vseh. Po pogovoru z obema igralcema smo prepričani, da sta gesti naših dveh igralcev vzeti iz konteksta.”


Članki iz rubrike