Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 18.11.2021 21:25:22

Jeseničani v KONČNICI obrnili rezultat in slavili SEDMIČ ZAPORED

Domen Jančič
Hokejisti Sij Acroni Jesenic so v alpski ligi prišli do sedme zaporedne zmage. S 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) so na domačem ledu premagali Zell am See.

Jaka Avgustinčič na klopi Zell am Seeja je bil doslej edini v letošnji sezoni, ki je pripravil pravo taktiko, ki je Niku Zupančiču, njegovemu nekdanjemu reprezentančnemu kolegu in šefu na jeseniški klopi, povzročila nekaj sivih las. Zell am See je namreč edina ekipa, ki je Jeseničane premagala v letošnji sezoni po rednem delu.

To se je zgodilo pred enim mesecem, ni pa bilo daleč, da bi se ponovilo tudi tokrat. Gorenjci niso bili prepričljivi kot na zadnjih tekmah, sredi zadnje tretjine po dveh velikih napakah v obrambi še zaostajali, a se na koncu z golom veterana Saše Rajsarja vendarle veselili težko priborjene zmage.

kocar jesenice zell am see 21 dj
Domen Jančič

Jeseničani so bili v prvi tretjini gospodarji na ledu. Razmerje v strelih je bilo 12:3 v njihovo korist, toda na odmor so s prednostjo odšli gosti. V predzadnji minuti se je Philipp Kreuzer odločil za strel, na prvi pogled ta ni bil nevaren, toda plošček se je po neposrečenem posredovanju vratarja Oscarja Froberga znašel za njegovim hrbtom. Pred tem so imeli Avstrijci mnogo lepšo priložnost, Dominik Unterweger je sam pridrsal pred Froberga, ga že preigral, vendar nato zgrešil prazen gol.

Na začetku druge tretjine so za nekaj časa pobudo prevzeli gosti. Froberg je moral nekajkrat posredovati, toda zgrešene priložnosti Avstrijcev so domači kaznovali, ko je v 26. minuti natančno podajo Nejca Brusa izkoristil Erik Svetina in izenačil. Do konca druge tretjine bi lahko svojo ekipo v vodstvo popeljal Eric Pance, ki je tekmecem ukradel plošček, neoviran prišel pred vratarja, a ga ni premagal.

Nov šok za Jesenice je sledil v 47. minuti, ko so imele že petič igralca več, toda pri tem dobile gol, potem ko so storile veliko napako pri organizaciji napada. A na prejet zadetek so hitro odgovorili, Jasper Viikilä je bil slabo minuto pozneje natančen po podaji finskega rojaka Eetuja Ela.

Jeseničani so po izenačenju še trpeli, dve minuti so imeli dva igralca manj na ledu, a zdržali. Za nagrado se jim je ponudila priložnost za zmago, ki so jo zagrabili z obema rokama, za to pa je zaslužen Rajsar, ki je po samostojnem prodoru plošček poslal pod prečko.

Značke: hokej, sta, jesenice, zmaga

Članki iz rubrike