finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

Kraljica Elizabeta Svet24.si

Britanska kraljica leto dni po moževi smrti spet ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

Jana Koteska Njena.si

Jana Koteska drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

STA
STA
0 17.09.2021 11:18:37

Začenja se nova doba! SŽ Olimpijo nocoj po štirih letih in pol čaka prva tekma v ligi ICEHL

Domen Jančič
Ljubljanski hokejisti bodo v petek doživeli uvod v novem tekmovanju. Ekipa, ki je dvakrat osvojila alpsko ligo, bo v petek zvečer v Innsbrucku začela novo klubsko poglavje, nastope v ligi ICEHL. Ljubljančani se zavedajo, da nikakor ne spadajo med favorite, a pravijo, da to ne bo izgovor ob porazih.

Hokejisti SŽ Olimpije so danes opravili še zadnji domači trening pred novo sezono. V petek jih čaka prva tekma v gosteh, v nedeljo nato prva domača proti Gradcu.

Pred uvodom na novi stopnji za zeleno-bele sta po treningu v Tivoliju pripravljenost moštva ter dogajanje zadnjih tednov strnila trener Mitja Šivic in kapetan Žiga Pance.

"Fizika je osnova. Brez tega ne gre. Nadarjenost je veliko, a delavnost jo premaga, če nadarjenost ne dela. V garderobi sem fantom že povedal, da bomo najbolj delovna ekipa v ligi," je o receptu za ligo ICEHL, ki bo veliko zahtevnejša kot alpska liga, dejal Šivic.

"Sam iščem izzive v tem, da iz fantov in ekipe potegnem najboljše in da skupaj rastemo. Tako da upam, da bomo uspešni na način, kot razmišljam jaz. To je priložnost za vse nas. Se že veselim, da se vse skupaj začne," pa je dejal o osebnih izzivih in pričakovanjih pred startom na najvišji stopnji regionalnega tekmovanja.

sivic-olimpija
Martin Metelko

O tem, kaj pričakuje, čeprav bo imela njegova zasedba status palčka v konkurenci močnih in bogatejših klubov, pa je bil tudi jasen: "Fantom sem že rekel, da naj si ne predstavljajo, da bom po porazu prišel v garderobo in bo vse 'okej' samo zato, ker smo palčki. Potrebujemo potrpežljivost, podporo navijačev in podporo s strani kluba. Potrpežljivost da, ampak ne preveč. Favoritom je na splošno težko, lažje je iti v zgodbo, če napadaš od zadaj. A to so samo besedičenja, moramo biti predvsem dobri in napredovati."

"Zima bo 'ful dobra'. Je pa težko reči, ker moramo doživeti kakšen poraz, da bomo videli, kdo zna potegniti voz in dati prestavo višje. Načeloma pa sem zelo pozitiven," še dodaja strateg zeleno-belih.

V pripravah na sezono so delali predvsem pri spremembi taktike. V alpski ligi je bila namreč ljubljanska zasedba tista, ki je narekovala ritem in preživela 80 odstotkov časa v napadalni tretjini. Zdaj bodo morali precej bolj garati branilci in celotno moštvo v obrambi. Na prvi tekmi v Innsbrucku bo med vratnicama finski vratar Paavo Hölsa, ki si je po njegovem mnenju najbolj zaslužil status prvega vratarja po pripravljalnih tekmah. V ekipi tudi nimajo težav s poškodbami, nekaj bolečin čutita le Žiga Pance in Nik Simšič.

"Zdržati prvih pet minut. Oni bodo igrali doma prvo tekmo, pričakujemo polno dvorano, skušali bodo imeti korak več, mi pa moramo narediti vse, da ga ne bodo imeli. Biti moramo dosledni v obrambi. Treba bo zdržati prvi nalet in iti naprej," pa je razkril recept za petkovo prvo tekmo na Tirolskem.

sz olimpija 21 af
alesfevzer.com

"Vzdušje je super, težko čakamo začetek sezone. Vemo, v kaj se spuščamo in kakšno raven hokeja bomo letos igrali. Veliko poudarka je bilo na fizični pripravljenosti," pa pred uvodom poudarja kapetan Pance.

"Na vsaki tekmi bomo morali dati vse od sebe. To bo ogromen korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono. Ne bomo si smeli privoščiti napak, ki smo si jih v prejšnji še lahko. Tekme si bodo sledile v težkem ritmu, a smo pripravljeni na to. Komaj čakamo, da se začne in gremo na zmago na vsaki tekmi," je odločen Pance.

"Igra na telo, veliko je zbijanja, reakcijski čas je veliko hitrejši kot v alpski ligi. Morali bodo dati od sebe plošček veliko hitreje, letos bo igralec takoj na tebi z namenom, da te 'zbriše'. Morali bomo rasti in držati skupaj, bodo pa vzponi in padci," je še dodal Pance.

Značke: hokej, sž-olimpija

Članki iz rubrike