princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

barbara tavčar Dobra karma

S stresom lahko opravimo – nobena sprememba pa ...

franco-battiato Odkrito.si

Lepo potuj, maestro!

STA
STA
0 21.04.2021 09:16:14

BRAVO!!! KAC Celovec s TREMI Slovenci osvojil naslov v ligi IceHL!

vszi
Hokejisti celovške ekipe KAC so postali prvaki lige ICEHL, v kateri bo v naslednji sezoni nastopala tudi ljubljanska SŽ Olimpija. Celovčani so v peti tekmi finala v Bolzanu zmagali s 5:3 in se s skupnim izidom 4:1 v zmagah veselili naslova prvaka najvišje ravni regionalnega tekmovanja.

V finale letošnje sezone hokejske lige ICEHL, nekdanje lige Ebel, v kateri bo v naslednji sezoni spet sodeloval tudi slovenski predstavnik, so se Celovčani uvrstili z gladkim polfinalnim uspehom s 4:1 v zmagah proti Salzburgu, medtem ko je južnotirolski klub v polfinalu s 4:2 v zmagah odpravil Vienno Capitals.

V finalu sta ekipi igrali na štiri zmage. Prvi tekmi so s 6:0 in 5:4 dobili Celovčani, pri katerih sta tudi v končnici blestela Rok Tičar in Blaž Gregorc, delo trenerja vratarjev pa opravlja tudi Andrej Hočevar, tretjo z 2:0 Bolzano, četrto pa KAC s 5:4 po podaljšku, tako da je imel celovški klub danes že prvi zaključni plošček za zmago v ligi.

Danes so bili Celovčani na Južnem Tirolskem nazadnje boljši s 5:3. Za KAC je današnja zmaga pomenila tudi ubranitev naslova iz sezone 2018/19, saj tekmovanja v lanski sezoni zaradi pandemije novega koronavirusa niso izpeljali do konca.

Bolzano pa je ostal brez tretjega naslova zmagovalca v tej ligi, ki se ji je pridružil leta 2013. Doslej je bil prvak v letih 2014 in 2018.

Ne glede na razplet finala pa so Celovčani že pred začetkom postali tudi avstrijski prvaki, ker je bil tekmec iz druge države, skupno je bila to za rdeče iz Celovca že 32. državna lovorika.

Članki iz rubrike