duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

Severina Magija_1 Njena.si

Igor dan pred Severininem rojstnim dnevom ujet v ...

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

bk
bk
1 29.03.2021 12:21:03

Prva tekma finala lige IHL Triglavu: S tremi v tretji

m24.si
V soboto je v Kranju potekala prva tekma velikega finala lige IHL, ta pa je pripadla domačemu Triglavu.

Tekmeca se bosta v teh dneh borila za prvi naslov v članskih kategorijah svojih klubov, na prvi tekmi finala pa so triglavani upravičili vlogo favorita. Sicer se je v Kranju bil izenačen in živahen boj, kljub kar nekaj priložnostim pa sta mreži mirovali več kot pol tekme, saj sta Uroš Plavc in Jure Pavlič svoje delo odlično opravljala. Prvi zadetek finala je v 35. minuti nato pripadel gostom (Juš Černe), vendar so Kranjčani za izenačenje potrebovali le 73 sekund, ko je Žan Zupan zadel ob številčnem manku in takrat postavil izid po dveh tretjinah.

Vse odločitve so tako padle v tretji, v kateri je bila četa Gorazda Drinovca bolj napadalna in tudi bolj učinkovita, predvsem zaradi prevelike količine kazni Slavije Junior. Tako sta Jaša Jenko in Mihael Potočnik za +2 poskrbela v power playu, in ko je Matevž Ban v 51. minuti dosegel četrti zadetek, je bilo težko verjeti, da bi varovanci Gorazda Reklja uprizorili velik preobrat. To se res ni zgodilo, čeprav so Založani napadli na vso moč. Janez Orehek je poskrbel le za kozmetični popravek izida, kaj več pa bo Slavija Junior poskušala narediti že jutri, ko bo druga tekma finala potekala v zaloški dvorani.

Prva tekma finala
Triglav – Slavija Junior 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Kranj – Arena Zlato polje. Brez gledalcev. Glavna sodnika: Bulovec (Žirovnica) in Fajdiga (Sodražica). Linijska sodnika: Javornik (Ljubljana) in Pagon (Hrušica).
Strelci: 0:1 Černe (Pušenjak, 35.), 1:1 Zupan (Hočevar, Ahačič, 36., SH1), 2:1 Jenko (U. Ban, 42., PP1), 3:1 M. Potočnik (Jenko, 45., PP1), 4:1 M. Ban (K. Potočnik, Jenko, 51.), 4:2 Orehek (56.).
Kazenske minute: Triglav 8, Slavija Junior 18.
Opomba: Triglav v finalni seriji vodi z 1:0; naslov bo osvojila ekipa, ki bo prva prišla do treh zmag.

Triglav: Plavc, Remškar: Ahačič, M. Ban, U. Ban, Burgar, Grošelj, Hočevar, Jelar, Jenko, Markič, Morel, Pavc, K. Potočnik, M. Potočnik, Šlibar, Štenkler, Terlikar, Udir, Zupan. Trener: Gorazd Drinovec.

Slavija Junior: Pavlič, Kolin; Batič, Berčič, Bernard, Čampa, Černe, Chvatal, Gorše, Humar, Kompolšek, Lapornik, Orehek, Primar, Prodan, Pušenjak, Sitar, Skerlep, Truden, Vidic, Zagorc. Trener: Gorazd Rekelj.

Članki iz rubrike