Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.03.2021 22:36:50

Visoka zmaga SŽ Olimpije v Feldkirchu, zmaji dokončno osvojili prvo mesto

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v gosteh premagali Feldkirch z 9:0 (2:0, 4:0, 3:0).

Ljubljančani so že nekaj časa zanesljivi potniki v končnico, zdaj je njihova glavna naloga le še, da ubranijo prvo mesto in s tem najboljše izhodišče. Danes so to opravili rutinsko, saj so na gostovanju v Feldkirchu dosegli visoko zmago.

Na prejšnji tekmi v Podmežakli se jim je ta izmuznila, po kazenskih strelih so v slovenskem derbiju klonili z Jeseničani.

Danes ni bilo dvomov o tem, kdo bo zmagal. Le na začetku so bili gostje zadržani, v prvi tretjini sta zadela Miha Logar in Tadej Čimžar, potem pa so dodobra napolnili mrežo domače ekipe.



V drugi je najprej vodstvo povišal Žiga Pance, potem pa so zeleno-beli v dobrih dveh minutah zadeli še trikrat, dvakrat Marc-Olivier Vallerand, vmes pa še Nejc Brus.

A se z visokim vodstvom gostje še niso zadovoljili. Domačo ekipo, ki dodatne tekme za končnico na 11. mestu teoretično ima v rokah, a se ji lahko ob slabem razpletu še izmuzne, so namreč potopili še s tremi goli. Žiga Pance, Luka Ulamec in še Nik Simšič so potrdili visoko zmago in končnih 9:0.

V rednem delu Ljubljančane čaka le še tekma v Kitzbühlu 18. marca. Ker so si kot ena od štirih prvouvrščenih ekip končnico že zagotovili neposredno, se bo sezona v regionalnem tekmovanju zanje potem nadaljevala s četrtfinalom 27. marca.

Članki iz rubrike