ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

valentina4 Svet24.si

Valentina Novak Smej razmišlja o knjigah, ...

sarec pocivalsek bobo 2 Reporter.si

Počivalšek in Šarec sta se udarila na ...

janko jenko Svet24.si

Kdo je poslovnež, ki je priskrbel podjetje in ...

brigita-skela-savič Necenzurirano

Vlada, ljudje ti ne zaupajo! #kolumna

Goca Tržan in Raša Odkrito.si

Goca Tržan: "Zame je bil otrok"

Elvis Vaupotić Njena.si

Ste vedeli, da je Elvis sodeloval tudi v tem ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 05.01.2021 14:12:18

SŽ Olimpija v ZADNJI FAZI pogovorov z ligo ICEHL, KONČEN ODGOVOR že na dlani! Tu so vse PODROBNOSTI!

Martin Metelko
Ko je poleti postalo jasno, da se velika želja Slovenskih železnic Olimpije, ki se je trudila, da bi že to sezono tekmovala v najboljšem regionalnem tekmovanju, ne bo uresničila, je predsednik kluba s Celovške 25 Miha Butara dejal, da bodo zmaji zeleno luč za vstop v ligo IceHL (nekdanjo ligo EBEL) dobili konec koledarskega leta.

Koledarsko leto se je prejšnji teden izteklo, kljub temu pa še vedno aktualni prvaki lige AHL niso naznanili nobene novice v zvezi z ligo IceHL. Tudi predsednik Miha Butara te dni ostaja zelo molčeč, toda vseeno smo pridobili neuradne informacije, ki zelo obetajo.


VSESKOZI V POSTOPKU

Ni sicer skrivnost, da je vodstvo SŽ Olimpije v zadnjih mesecih vseskozi ostalo v stiku z vodstvom najboljšega regionalnega hokejskega tekmovanja. V Avstrijo so morali večkrat poslati raznovrstne dokumente, dovoljenja, prav tako naj bi svojo resnost pokazali s še enim nakazilom oziroma z drugimi besedami: zmaji so bili ves čas v postopku pridružitve tekmovanju po vseh pravilih lige IceHL.

Zaradi še vedno perečega zdravstvenega stanja je vodstvo lige IceHL rok za končno odločitev o usodi SŽ Olimpije prestavilo še za dodaten mesec dni, kar pa naj ne bi spremenilo usode zeleno-belih. Konec januarja je namreč na sporedu tudi sestanek predsedstva lige IceHL, na katerem bo (po naših informacijah naj dvomov ne bi bilo več oziroma naj bi za negativen odgovor obstajale res majhne možnosti) SŽ Olimpija dobila vstopnico, da se ligi IceHL pridruži v naslednji sezoni.


SŽ OLIMPIJA NI EDINA
Izvedeli smo še, da ljubljansko moštvo ni edino, ki trka na vrata lige IceHL. Za mesto v tem tekmovanju naj bi se potegovali še trije ali štirje kandidati, ki pa naj ne bi mogli v časovno določenem roku izpolniti vseh zahtev lige. Bojda se zelo resno na ligo IceHL pripravljajo tudi v Brunicu (Val Pusteria), iz Italije pa prihajajo govorice o zanimanju tretjeligaškega kluba iz Torina. Vnovič naj bi vlogo oddal tudi letos novonastali klub iz Linza, medtem ko Znojmo, ki je pred to sezono izstopil iz tekmovanja, nima namena vrnitve.

Značke: sž-olimpija, icehl, hokej

Članki iz rubrike