Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 23.12.2020 09:38:49

SŽ Olimpiji že prvo božično darilo, z novo visoko zmago zmaji zdaj na vrhu lestvice lige AHL

al
Slovenske železnice Olimpija je v ligi AHL v torek prišla do tretje zaporedne zmage. V Tivoliju je s 7:2 (1:0, 4:1, 2:1) premagala italijanski Renon.

SŽ Olimpija nadaljuje svoj zmagoviti niz. Tudi v torek ji v Tivoliju tekmec ni bil kos, Renon, ki so ga zmaji pred mesecem premagali s 4:0, je v Ljubljani pokleknil še z višjo razliko. Strelsko je izstopal Anže Ropret, ki se je izkazal s hat-trickom, z novimi tremi točkami pa so zmaji skočili tudi na vrh lestvice lige AHL in si s tem podarili lepo prvo božično darilo.

sz olimpija poloncic 20 af
alesfevzer.com

V nasprotju z zadnjima dvema obračunoma v ligi AHL so Ljubljančani tokrat v startu srečanja pokazali boljši in veliko bolj zrel obraz. Renonu, pri katerem kot pomočnik glavnega trenerja deluje tudi nekdanji slovenski reprezentant Rok Pajić, namreč niso dopustili, da bi prišel v vodstvo, kot se jim je pripetilo na dveh predhodnih tekmah. Ravno obratno, zeleno-beli, ki spet niso mogli računati na kopico poškodovanih (Čimžar, Čepon, Brus, Hölsä, Sever, Ulamec), prvič pa so igrali tudi brez Jana Drozga, so po zgolj 23 sekundah že proslavljali, svoj prvi zadetek v alpski ligi je po bliskoviti akciji prve peterke takrat dosegel branilec Miha Štebih.

SŽ Olimpija je tudi v nadaljevanju narekovala ritem, bila nevarna, a tudi najbolj trofejno moštvo lige AHL – Renon se namreč lahko pohvali z dvema zaporednima naslovoma v alpski ligi – se je nekajkrat lepo razigralo in poskrbelo, da domačemu čuvaju mreže Tilnu Spreitzerju ni bilo prav nič dolgčas, hkrati pa je mladi vratar soigralce tudi pred nadaljevanjem ohrabril s svojo zanesljivostjo.

sz olimpija renon bohinc 20 af
alesfevzer.com

Če so Italijani v prvi tretjini še držali korak z domačini, pa jim je kaj hitro po začetku druge tretjine pošteno spodneslo tla pod nogami. SŽ Olimpija je namreč zdaj že kar v svojem prepoznavnem slogu v drugi tretjini še bolj stopila na plin in v le šestih minutah po hitrem postopku dosegla kar štiri gole. Najprej v power playu, ko je drugič ta večer napadla z igralcem več, se najprej lovila, ko pa je vendarle postavila formacijo, je po le dveh potezah za povišanje vodstva s strelom na prvo z razdalje poskrbel Ropret.

Nato smo doživeli še deja vu, saj se je dvakrat zgodilo, da je SŽ Olimpija najprej zadela okvir vrat, v kratkem pa nato dosegla gol. Ko je Miha Zajc zadel prečko, je le kakšnih pet sekund zatem svoj prvi zadetek v dresu z zmajem na prsih dočakal tudi branilec Aleksandar Magovac, ki je zadel iz bližine, v 40. minuti pa je Ropret, ki je prej s prodorom pred gol in preigravanjem poskrbel za vodstvo s 4:0, zadel prečko, plošček pa je v gol nato spravil Zajc.

sz olimpija renon 20 af
alesfevzer.com

Vodstvo varovancev Gregorja Polončiča je tako hitro postalo zajetno, a Renon še zdaleč ni kapituliral, ni pomahal z belo zastavo. Italijani so se zbrali in v drugi polovici drugega dela večkrat pritiskali na domača vrata, zadeli tudi okvir gola, po enem protinapadu pa je moral po plošček v gol tudi Spreitzer, ki ni imel rešitve za preigravanje Marcusa Spinella.

Tudi v zaključni tretjini smo spremljali živahno tekmo, tako in drugače pa je tudi ta pripadla Ljubljančanom, ki so se tudi tokrat izkazali s poletno igro.

V soboto SŽ Olimpijo čaka nov italijanski zalogaj, takrat v Asiagu, po drugi strani pa Jeseničane, ki so zadnjo tekmo v ligi AHL odigrali 6. decembra, naslednja čaka šele 30. decembra v Linzu.

Članki iz rubrike