Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

soda bikarbona Svet24.si

Soda bikarbona: za zdravje in čiščenje doma

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

norma Odkrito.si

Širjenje svobode ali sovraštva?

Maja Martina Merljak 61 Njena.si

Maja Martina Merljak več kot leto dni ni bila pri...

STA
STA
0 21.12.2020 15:31:42

Kopru organizacija EP v odbojki na mivki do 18 let

Nikola Miljković
Evropska odbojkarska zveza (Cev) je razkrila organizatorje evropskih prvenstev v odbojki na mivki za mlajše kategorije v letu 2021. Najboljši odbojkarji in odbojkarice do 18 let se bodo od 2. do 5. septembra merili v Kopru, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

Na prvenstvu stare celine se bodo prve preizkusile najboljše dvojice do 22 let med 13. in 16. majem v avstrijskem Badnu. Sledilo bo prvenstvo do 20 let, ki ga bo med 8. in 10. julijem gostil turški Izmir, nato pa se bodo v Kopru srečali še igralci in igralke do 18. leta starosti.

"Odbojkarska zveza Slovenije zadnjih nekaj let vse več sredstev vlaga tudi v odbojko na mivki. Želimo si, da bi se ta panoga pri nas še bolj razvila in postala še bolj prepoznavna. Ob turnirju svetovne serije in srednjeevropskih prvenstvenih, ki jih v Sloveniji organiziramo vsako leto, pa tudi članskih kvalifikacijah za olimpijske igre smo vložili še kandidaturo za enega od evropskih prvenstev in bili pri tem uspešni," je dejal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Turnir na tej ravni bodo v Sloveniji organizirali prvič po letu 2006. Zadnjo kolajno sta Sloveniji v tej kategoriji priborila Rok Možič in Rok Bračko na lanskem prvenstvu.

Članki iz rubrike