astrologija Dobra karma

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh ...

Shannen Doherty Svet24.si

Zvezdnica serije Beverly Hills bije hudo bitko z ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

ekipa Svet24.si

Pismo obupanega gostinca: »Gospod Janša, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

STA
STA
0 07.09.2020 21:22:58

SŽ OLIMPIJA samozavestno po vse lovorike in ligo IceHL

Jurij Kodrun
Hokejska sezona se bliža, ta konec tedna bo na Bledu potekala poletna liga, naslednji teden v Ljubljani pokal Slovenije, v začetku oktobra pa se bo začela nova sezona alpske lige. V taboru SŽ Olimpije se zavedajo, da imajo ob postavi, ki so jo sestavili za sezono 2020/21, jasen status favoritov. Zadnja okrepitev pa je Miha Zajc.

Pogodbo z Zajcem, ki se v Tivoli vrača po enoletnem premoru oziroma po tem, ko se je po sezoni 2018/19 preselil v Innsbruck, so sklenili kar na novinarski konferenci, na kateri so predstavili načrte in cilje v prihajajoči sezoni.

Pred dnevi je bilo dokončno jasno, da SŽ Olimpija v prihajajoči sezoni še ne bo nastopala v regionalni lige Ice Hockey League (nekdanja liga Ebel), a v Tivoliju poudarjajo, da to ni konec, ampak šele začetek sodelovanja, postopki za pridružitev še potekajo. Z vodstvom so se dogovorili, da bodo postopek pridružitve končali do konca tega koledarskega leta. Pristojbina bo znašala 150.000 evrov, celoten proračun kluba (za vse selekcije) pa prvič presega milijon evrov.

Klub tako ostaja v alpski ligi, doma pa ga poleg državnega prvenstva čaka še pokal ki ga bo naslednji teden gostila prenovljena dvorana Tivoli. Ne bo pa priložnosti za nastop v celinskem pokalu, kjer bi bili Ljubljančani novembra gostitelji enega od turnirjev, ker ga je krovna zveza IIHF zaradi koronske krize odpovedala.

"Lani smo rekli, da je cilj finale alpske lige. Zdaj lahko rečem, da je cilj osvojiti naslove v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo. Tudi v mlajših selekcijah, imamo ogrodje vseh selekcij, kjer imamo višje cilje in vse želimo razvijati," je o ciljih v sezoni dejal predsednik kluba Miha Butara.

miha butara 20 jk
Jurij Kodrun

"Do konca leta želimo končati proces pridružitve IceHL, naši cilji so dolgoročni in za obdobje petih let nas niti malo ne skrbi. V ekipi imamo nekaj reprezentantov, nekaj zelo dobrih igralcev, prvič imamo tujca. Veseli pa me, da smo članski ekipi priključili šest mladih perspektivnih igralcev," še dodaja predsednik zeleno-belih.

Ti so doslej opravili tri pripravljalne tekme, zadnjo v nedeljo v Celovcu in izgubili z 2:4, a trener Ivo Jan je vseeno zadovoljen. Tako z delom kot s pristopom igralcev, predvsem pa s tem, da lahko končno spet igrajo tekme.

"Dobro je bilo, da smo začeli po dolgi prekinitvi. Treningi dvakrat na dan so bili za nekatere kar naporni. Prilagajali smo se tudi temu, da ne bi prišlo do kakšnih težav s poškodbami, intenzivnost smo zelo dobro načrtovali. Fantje so sicer zelo tekmovalni in želijo zmagati. Prvi tekmi na Madžarskem sta bili dober test, iz tekme v tekmo igramo bolje," je priprave analiziral Jan.

Danes so predstavili tudi dokončen seznam igralcev za prihajajočo sezono. Na njem je 29 hokejistov, a Jan na vse ne bo računal na vseh treningih. Šest je mladih, ki jih bodo v ekipo vključevali postopoma, Jan pa se zaveda, da lahko kader hitro premešajo tudi poškodbe; je pa zadovoljen, da ima zdaj na voljo štiri polne peterke.

ivo jan 20 jk
Jurij Kodrun

Eden nosilcev igre bo reprezentant Žiga Pance, ki tudi pravi, da se v klubu jasno zavedajo, da jih čaka težka sezona, v kateri bodo favoriti za lovorike.

"Vzdušje je super, večina igralcev se že poznamo dolga leta. Komaj smo čakali, da se začnejo pripravljalne tekme, da razbijemo monotonost. Po šestih mesecih je bilo super, kot da bi na novo začeli vse skupaj. Moram reči, da dobro treniramo, kaže se napredek na tekmah in treningih. V nedeljo je bil napredek že zelo velik, tekma je bila povsem drugačna, igrali smo proti zelo močni ekipi. Pozitivno smo presenetili, tekma bi lahko šla tudi v našo korist," je zadnje dni analiziral Pance.

Zaradi koronskih ukrepov bodo v klubu pokalno tekmovanje izpeljali brez gledalcev, za nadaljevanje sezone pa za zdaj v sodelovanju z NIJZ pripravljajo različico za 400 gledalcev. Prednost bodo imeli tisti s sezonskimi vstopnicami in partnerji, dnevne karte, če bodo ostale, pa bodo na voljo samo prek spleta, saj fizične blagajne pred dvorano ne bo več.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike