reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

tu
tu
5 07.09.2020 08:47:03

Đoković brez besed zapustil TURNIR, zdaj se JE OGLASIL: To sporočilo deli cel svet, PREBERITE SI GA!

Djoković se je takoj opravičil sodnici.
Reuters
Odprto prvenstvo Združenih držav Amerike v tenisu je sinoči doživelo presenetljiv preobrat. Novaka Đokovića, prvega igralca sveta in prvega favorita za zmago na letošnjem drugem grand slamu sezone, so diskvalificirali, potem ko je z žogico zadel linijsko sodnico v vrat.

Zgodilo se je ob koncu 11. igre, ko je Đoković izgubil servis. Srb je žogico, ki je ni več potreboval, z loparjem odbil z igrišča, a pri tem nehote zadel linijsko sodnico v vrat. Ta je padla po tleh in se držala za vrat, Srb je stekel k njej in se ji opravičil.

Dvoboj je bil prekinjen. Po desetminutnem pogovoru s sodniki je Đoković šel do tekmeca mu segel v dlan ter brez komentarja in mirno zapustil igrišče. Čeprav njegovo dejanje ni bilo namerno, prav tako žogice ni udaril v jezi in se je takoj po dejanju zavedel, kaj je storil, pa je nadzornik na tekmi uporabil pravilo, ki igralcem prepoveduje, da bi telesno poškodovali sodnike, uradne osebe, druge igralce ali gledalce na turnirju. Namerno ali nenamerno.


Za tak primer tako ni predvidena kazen odvzema točke ali igre, sodnik lahko poseže po takojšnji diskvalifikaciji, če se tako odloči.

Đoković je odšel z igrišča, ne da bi pojasnil dejanje, in se odpeljal z avtom proti najetemu domu. Do uradnikov je prišla vest, da se ne bo vrnil, da bi ponudil razlago. Kasneje je prek družbenih omrežij poslal opravičilo, napisano v angleščini in srbščini, v katerem je v celoti prevzel odgovornost za svoje ravnanje.

"Zaradi te celotne situacije sem zelo žalosten. Sam sem preveril, kako je s sodnico, tudi organizatorji so mi sporočili, da je v redu. Zelo mi je žal, da sem ji povzročil takšno bolečino. Ni bilo namenoma. Bilo je napačno. Njenega imena ne bom zapisal, ker je ne želim izpostavljati. Zdaj moram dobro razmisliti o vsem, se iz tega razočaranja nekaj naučiti in zrasti tako v igralskem kot človeškem pogledu. Opravičujem se tudi OP ZDA in vsem, ki jih je moje obnašanje prizadelo. Hvaležen sem družini, prijateljem in navijačem, ki mi vedno stojijo ob strani. Hvala in zelo mi je žal," je sporočil Đoković.

Članki iz rubrike