astrologija Dobra karma

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh ...

Shannen Doherty Svet24.si

Zvezdnica serije Beverly Hills bije hudo bitko z ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

ekipa Svet24.si

Pismo obupanega gostinca: »Gospod Janša, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 14.08.2020 15:10:47

SŽ Olimpija še vedno na pragu lige IceHL, to so NAJNOVEJŠA dejstva, ki bodo navijače zmajev ...

Martin Metelko
Ljubljanske oziroma kar vse slovenske hokejske navijače že več mesecev zanima, s kakšnimi izzivi se bodo v novi sezoni srečevali hokejisti Slovenskih železnic Olimpije.

Ne, tudi danes vam še ne moremo sporočiti kakšne nove, potrjene informacije, ki bi jo dobili pod Rožnikom. Ni še jasno, ali bodo zadnji prvaki alpske lige tudi v bližajoči se sezoni igrali v ligi AHL ali pa jim bo že zdaj uspel veliki met in se bodo pridružili veliko močnejšemu tekmovanju, ligi IceHL, kjer bi si jih želel videti njihov sleherni navijač.

Končnega odgovora na Celovški 25 še nimajo; kot že mnogokrat to poletje bomo še enkrat zapisali, da čakajo naprej, pri tem pa ne vedo, kdaj se bo to čakanje končalo. V zadnjih tednih je bilo vodstvo SŽ Olimpije v stiku z vodstvom lige IceHL, ki jih obvešča o novostih, ki lahko vplivajo na njihovo (ne)priključitev v razširjeno avstrijsko prvenstvo.

Zakaj vse to traja toliko časa? Zato, ker liga IceHL še vedno čaka na vsa jasna in nedvoumna pojasnila svojega Ministrstva za šport in zdravje. V določeni meri so Avstrijci seveda že dobili navodila, kako bodo od 25. septembra dalje, ko je načrtovan začetek lige, morali v klubih ravnati, da bodo vsi ostali zdravi in se zaščitili pred okužbo s koronavirusom, a tu je hkrati še veliko neznank glede obiska tekem. To je, in verjetno bo še nekaj časa, vplivalo na vse prihodnje odločitve – tudi tiste, ki zadevajo SŽ Olimpijo.

V času pandemije, ki se tako v naši regiji kot širše nikakor ne umiri, avstrijska politika ni naklonjena že obstoječim tujim ekipam, ki že vrsto let igrajo v razširjenjem avstrijskem prvenstvu, kaj šele moštvu novincu oziroma nekomu, ki si prizadeva, da bi to postal.

Ker je zdravstveni položaj tako nepredvidljiv, avstrijske oblasti razmišljajo tudi o drastični potezi, ki si je sicer nihče ne želi, toda … Če bo treba – tako naj bi bilo v res najslabšem primeru ob izjemno slabi zdravstveni sliki –, lahko namreč Republika Avstrija poskrbi, da bo liga IceHL v naslednji sezoni postala povsem avstrijska! Tako bi za prihajajoče tekmovalno leto iz te konkurence izključili italijanski Bolzano, madžarsko Albo 19 in že potrjenega novinca, slovaške Bratislava Capitalse.

Iz vodstva SŽ Olimpije, katere hokejisti so ta teden že začeli priprave na novo sezono, smo dobili indice, da so člani lige IceHL sicer zelo naklonjeni vstopu zmajev v njihovo druščino in da so tudi sprejeli vse predloge ljubljanskega moštva. A tudi vse to morda ne bo dovolj, da bi dobili zeleno luč za vstop v ligo višje kakovosti; o tem bo na koncu posredno odločala Republika Avstrija, ki si nikakor ne želi, da bi se liga prav zdaj razširila še na četrto tujo deželo.

V Tivoliju ob teh podatkih ne zganjajo panike ali mahajo z belo zastavo. Dokler jim liga IceHL ne reče dokončnega ne, so še vedno v igri, da bi od konca septembra dalje igrali v najboljšem regionalnem tekmovanju. Četudi to sezono v njej ne bi nastopili, pa so v Spodnji Šiški več kot stoodstotno prepričani, da bodo njeni člani postali naslednje tekmovalno leto in da bodo v tem primeru tako zagotovilo dobili oziroma podpisali do konca koledarskega leta 2020.

Značke: sž-olimpija, icehl

Članki iz rubrike