mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.08.2020 08:37:31

Columbus kot zadnji v končnico NHL

Profimedia
Ekipa Columbus Blue Jackets je s 3:0 na peti tekmi kvalifikacij premagala Toronto Maple Leafs in se s 3:2 v zmagah kot zadnja ekipa uvrstila v končnico severnoameriške hokejske lige NHL. V Torontu je Joonas Korpisalo zaustavil vseh 33 strelov Toronta, na drugi strani so zadeli Zach Werenski, Liam Foudy in Nick Foligno.

Columbus se bo v končnici najprej pomeril s Tampo Bay Lightning, kar bo ponovitev prvega kroga dvoboja vzhodnega dela NHL iz prejšnje sezone, ko so bili kot veliko presenečenje boljši modri jopiči.

Hokejisti Tampa Bay so v tej sezoni drugi nosilci in s tem prav tako favoriti kot lani, ko so redni del končali kot najboljša ekipa z osvojitvijo predsedniškega pokala.


V ligi sta bili sinoči še dve srečanji. Igralci Washington Capitals so ugnali Boston Bruins v dvoboju zadnjeuvrščenih ekip v tekmah za razvrstitev in na vzhodnem delu osvojili tretje mesto. Bilo je z 2:1.

Prav tak je bil tudi izid partije med ekipama St. Louis Blues, branilko naslova prvaka, in Dallas Stars. V njej so slednji zmagali šele po kazenskih strelih in si zagotovili mesto tretjega nosilca na zahodnem delu NHL, St. Louis pa bo začel končnico šele s četrtega položaja.

Za aktualne prvake je zadel Robert Thomas, vratar Jake Allen je zbral 37 obramb, vendar je bilo to premalo za zmago. V rednem delu je za izenačenje izida Joe Pavelski poskrbel vsega 31 sekund pred koncem rednega dela. Kazahstanec Anton Hudobin je imel precej manj dela v vratih od Allena, imel je 22 uspešnih posredovanj. Edini in odločilni gol v kazenskih strelih je zabil Rus Denis Gurjanov.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike