mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 04.03.2020 22:42:31

Jeseničani po drami do tretjega mesta pred končnico

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi 10., zadnjega kroga drugega dela alpske lige v gosteh premagali Pustertal s 4:3 (0:1, 3:2, 1:0).

Jeseničani so si pripravili dobro izhodišče za prednost domačega terena na izločilnih bojih. Potem ko so v drugem delu lige začeli zadržano, so dobili zadnje tri tekme, v ponedeljek tudi slovenski derbi s SŽ Olimpijo, tako do so tekmece iz Ljubljane tudi prehiteli na lestvici.

A za ohranitev mest med prvo četverico so danes potrebovali zmago, če niso želeli biti odvisni od razpleta preostalih tekem. V postavo Jesenic se je po prestani kazni sedmih tekem vrnil Gašper Glavič.

Pri vodilni ekipi je bila danes prava drama. Začelo se je s hitrim vodstvo domačih v tretji minuti, toda sredi tekme so se Jeseničani vrnili v igro.



V razmaku samo minute in 18 sekund so med 33. in 35. minuto zadeli kar trikrat: najprej Jaka Šturm, potem pa dvakrat Patrik Rajsar. A hiter je bil nato tudi odgovor domačih, saj so še do konca tretjine izid izenačili. Armin in Roland Hofer sta bila uspešna za 3:3, tudi Pustertal je svoja gola dosegel na hitro, v manj kot minuti, oba pa z igralcem več na ledu.

A zadnjo besedo so imeli železarji. V 56. minuti je ob številčni prednosti odločilni gol dosegel Mirko Djumić, domači pa so poldrugo minuto pred koncem iz vrat potegnili Keitha Furlonga, ki je sicer zbral 36 obramb. Jeseničani so zdržali in se na koncu veselili zmage ter tretjega mesta po drugem delu.

Drugi del regionalnega tekmovanja se je z današnjim krogom končal, moštva bodo v soboto začela končnico s četrtfinalnimi tekmami. Ekipe bodo tekmece za izločilni del sezone izbirala v četrtek.

Članki iz rubrike