andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 21.09.2019 21:38:36

Jeseničani z drugo zmago v alpski ligi

Jurij Kodrun
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na drugi tekmi nove sezone alpske lige dosegli še drugo zmago. Na prvi domači tekmi so s 4:2 (1:0, 3:1, 0:1) premagali Fasso.

V uvodnem nastopu so železarji v gosteh premagali drugo zasedbo moštva iz Linza s 4:0. Danes jih je čakala prva domača tekma, nalogo pa so končali dobro, večino dela so opravili v drugi tretjini, tako da jim niti slabša zadnja ni odnesla treh točk.

Moštvo Mitje Šivica, ki je v novo sezono vstopilo precej pomlajeno, je domač privržence razveselilo predvsem z učinkovito drugo tretjino.

Takrat so Jeseničani med 33. in 39. minuto zadeli trikrat in po izenačenju gostov na 1:1 v 29. minuti ušli na varno prednost +3. Zadeli so Jaka Ankerst, Andrej Hebar in Jaka Sodja, že v prvi tretjini pa je prvi zadetek prispeval Gašper Seršen.



Ob koncu tekme je italijanska ekipa sicer znižala, toda drugi plošček v mreži Žige Kogovška ni mogel več spremeniti poteka tekme.

Jeseničani imajo po dveh tekmah poln izkupiček in so tik pod vrhom lestvice, medtem ko je drugi slovenski predstavnik, branilec naslova SŽ Olimpija, sezono začel precej slabše in je po dveh porazih v spodnjem delu lestvice.

Jeseniško zasedbo naslednja tekma v regionalnem tekmovanju čaka naslednjo soboto, ko bodo železarji gostovali v Zell am Seeju.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike