nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 15.04.2019 22:13:51

Zmaji še tretjič v finalu izgubili, zdaj jih lahko reši le še čudež

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v četrti finalni tekmi alpske lige izgubili s Pustertalom iz Brunica po podaljšku s 3:4 (1:0, 2:1, 0:2; 0:1). Južnotirolska ekipa zdaj vodi s 3:1 v zmagah, v finalu moštvi igrata na štiri zmage, naslednja, morda že odločilna tekma bo v sredo na terenu Pustertala.

Ljubljančani so na nedeljski tretji tekmi lahko videli, kako čvrsta ekipa je Pustertal; tekmeci so dolgo čakali na ljubljanske napake in jih, potem ko so imeli domači občutek, da po dveh tretjinah nadzirajo tekmo, v zadnji tretjini neusmiljeno kaznovali. A skoraj natančno isti scenarij se je ponovil danes, Olimpija pa se je znašla v zelo težkem položaju.

Pred nekaj manj navijači kot v nedeljo, a še vedno precej nad povprečjem obiska v sezoni, so domači na začetku imeli navidezno premoč, ki pa je bila jalova. Obenem pa so delali preveč napak, na srečo domače ekipe so ostale nekaznovane. V peti minuti je tako Marko Virtala po nasprotnem napadu zadel le okvir gola, pred koncem tretjine pa bi gostje po napaki Olimpije in še enem izgubljenem ploščku spet ušli v protinapad, a je gostujoči napadalec izgubil palico. Pred Žanom Usom je bilo večkrat nevarno kot pred Keithom Furlongom, a je za olajšanje v Tivoliju v 17. minuti poskrbel Nik Simšič z vodilnim zadetkom.

Ko sta v 22. minuti nato odličen prodor z zadetkom kronala natančni podajalec Žan Jezovšek in spretni strelec Aleš Mušič, je imela Olimpija spet lepo prednost. A tudi nedeljsko opozorilo, da jo lahko hitro zapravi. Na drugi strani je Us še nekajkrat odlično posredoval, v trenutkih, ko so imeli domači igralca več in bi lahko prednost povečali, pa je spet sledil hladen tuš: po novi napaki v 36. minuti so gostje spet, tako kot na tretji tekmi, dosegli gol z igralcem manj. David Planko pa je pozneje zadel le okvir gola. A zadnjo besedo v tej tretjini so le imeli zeleno-beli. V izdihljajih tretjine so ob "power-playu" nevarno zapretili, plošček pa je nato prav v zadnji sekundi v mrežo spravil kapetan Mušič.

V zadnji tretjini so Ljubljančani sicer preživeli v nedeljo usodnih prvih 13 sekund, toda nato so se prehitro pomaknili v obrambo. Gostje so popolnoma zagospodarili na ledu (razmerje strelov 13-4), prva kazen za takšen preveč obrambni pristop pa je bil gol za znižanje na 2:3 deset minut pred koncem. A Pustertal seveda še ni odnehal, silovit pritisk na domače pa je obrodili sadove v 58. minuti, ko je ljubljanska zasedba dobila še en poceni zadetek in prvič v tem finalu je bil na sporedu podaljšek.

Ta ni trajal prav dolgo, gostje so namreč že prvo pravo priložnost izkoristili in v 62. minuti postavili dobre temelje za skupno slavje v finalu.

Peta tekma bo v sredo na terenu južnotirolske ekipe, morebitna šesta pa v petek spet v Ljubljani.

olimpija 1
Martin Metelko

olimpija 4
Martin Metelko

olimpija 3
Martin Metelko

Značke: hokej, olimpija

Članki iz rubrike