Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. februarja

KOLUMNA NOVA Damir Crncec PL Reporter.si

Napad na policijo nam kaže kako blizu je ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

STA
STA
0 15.04.2019 16:48:52

Hokejistke uživajo v uspehu, a se tudi bojijo za prihodnost

HZS
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je prejšnji teden dosegla enega večjih uspehov v zadnjem desetletju in pol. Napredovanje v tretji kakovostni razred svetovnega hokeja je lep uspeh, poudarja selektor Aci Ferjanič, ki pa ga skrbi za prihodnost, saj po generaciji, ki prihaja zdaj, ni dovolj naslednic sedanjega rodu.

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je prejšnji teden zmagala na svetovnem prvenstvu divizije II (skupina A) v škotskem Dumfriesu. Slovenke so na SP doživele le en poraz, na uvodni tekmi jih je po kazenskih strelih ugnala Španija s 4:3. Sledila pa so štiri zmage, najprej so ugnale domačinke Britanke s 4:2, Avstralijo s 6:1, Severno Korejo po kazenskih strelih s 4:3, nazadnje pa še Mehiko s 7:1.

Po prvem mestu - pred SP o podobnem uspehu v slovenskem taboru niso niti sanjali - sta danes na novinarski konferenci v Ljubljani vtise strnila selektor Ferjanič in kapetanka Pia Pren. Slovenke so napredovale prvič v zadnjih 15 letih.

"Po tekmi z Britankami, ko nam jih je končno uspelo premagati, smo začele razmišljati o tem. Imele smo kar nekakšno mentalno blokado pred njimi, a generacije so se zamenjale. Mladinke so to oviro odstranile, ker niso obremenjene s preteklostjo, začeli smo verjeti in vzdušje je bilo neverjetno. Takrat smo začeli razmišljati, da nam lahko uspe," je o trenutku, ki je odločil prvenstvo, dejala kapetanka Prenova."Mislim, da smo začel malo skrivoma razmišljati, da so to lahko zgodi, po tekmi z Veliko Britanijo. Ta je bila za nas leta in leta zaklet nasprotnik in smo si že ustvarili mnenje, da proti njim pa res ne moremo igrati. A ko smo to naredili in ko smo videli ostale izide, sem si rekel, to pa lahko še daleč spravimo," je odločilni trenutek na SP ocenil selektor.

"Za to ekipo me ne skrbi, ker upam, da bo še nekaj let skupaj. Skrbi pa me, ker se zadaj ne premakne dosti na klubski sceni. Dekleta so potisnjena na stran in pri nekaterih klubih mislijo, da hokej ni za punce. Zato ni prirastka deklet, da bi se lahko naša liga razširila vsaj še s kakšnim klubom ali dvema. Skušali bomo delati tako kot zadnjo sezono z vključevanjem v ligo EWHL, kar se je v zadnji sezoni ob pomoči Olimpije in Hokejske zveze Slovenije izkazalo za odlično zadevo," o prihodnosti razmišlja selektor Ferjanič.

V hokejski zvezi Slovenije razmišljajo tudi o domači organizaciji prvenstva 2020. Po pravilih sicer kot novinka v skupini (divizija I, skupina B) Slovenija nima pravice do kandidature oziroma nima prednosti, če se bo prijavil še kdo. Toda kot je dejal direktor zveze Dejan Kontrec, so v HZS že prijavili kandidaturo za izvedbo tega SP in obenem upajo, da ne bodo dobili protikandidatov, v tem primeru bi leta 2020 prvenstvo lahko gostila Slovenija.

Značke: hokej, sp, ženske, risinje

Članki iz rubrike