natasa ralijan tic gasper Odkrito.si

Bivša partnerica Gašperja Tiča nikogar ne ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za torek, 23. aprila

ženska Petisvet.si

9 stvari, ki lahko naš dom uničijo, ali pa ...

potres, filipini, 22. 3 Svet24.si

FOTO: »Mogoče jih je slišati, kako kričijo od ...

kocevar1 Svet24.si

Alpinistična legenda Radko Kočevar: Migaj in ne ...

lara in rok promo Njena.si

Tadej Pišek delil zakulisje snemanja Reke ...

gašper hafner Njena.si

Dvojno presenečenje na posestvu Hafner

STA
STA
0 09.04.2019 14:50:14

Tri novinke na Chiappinijevem seznamu

alesfevzer.com
Selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance, Alessandro Chiappini, je objavil seznam igralk za letošnjo sezono, v kateri bodo dekleta nastopila v evropski ligi in na evropskem prvenstvu.

Selektor Alessandro Chiappini je na uvodne priprave poklical 19 deklet, svoj prvi vpoklic v reprezentanco so si prislužile Mirta Velikonja Grbac, Eva Zatković in Leja Janežič.

Za mesto glavne organizatorke igre se bosta poleg Pogačarjeve potegovali še Sara Najdič in Eva Mori, na seznamu blokerk so poleg Velikonje Grbčeve še Sara Hutinski, Saša Planinšec, Brina Bračko, Tina Grudina in Ela Pintar, na mestu sprejemalk novink ni, kandidatinje za sprejemalsko linijo so Ana Marija Vovk, Lana Ščuka, Pia Blažič, Anita Sobočan in Žana Zdovc Sporer, poleg Zatkovićeve sta na seznamu korektork Iza Mlakar in Darja Eržen, poleg Janežičeve pa bo za mesto proste igralke konkurirala tudi Veronika Mikl.


Reprezentanca bo s pripravami začela v torek, 14. maja, v Mariboru, kjer bodo naše odbojkarice trenirale do prve tekme evropske lige proti Estoniji, ki jo bodo odigrale 25. maja, prav tako v Mariboru.

Po že omenjenem uvodnem obračunu evropske lige bodo slovenske odbojkarice odpotovale v Grčijo in se 29. maja srečale z gostiteljicami, 2. junija bo na sporedu še obračun z Estonijo. Zadnje, sicer pa tretje zaporedno, gostovanje v okviru evropske lige Slovenke čaka 8. junija na Portugalskem, nato pa se bodo v Mislinji, 12. in 15. junija, pomerile s Portugalsko in Grčijo. Cilj reprezentance je uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo 28. in 29. junija.

Chiappini bo nato dekletom namenil tri tedne počitka, reprezentanca pa se bo znova zbrala 22. julija v Kranjski Gori in opravila dva tedna priprav. Sledila bo selitev v Maribor, od koder bodo Slovenke 21. avgusta odpotovale na Poljsko, v Lodž, kjer se bo 23. avgusta začelo evropsko prvenstvo. Tekmice naših deklet bodo Poljakinje, Italijanke, Belgijke, Portugalke in Ukrajinke.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike