Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
30.12.2015 15:17:04
Deli članek:

Pance in Verlič vedno boljša

Grega Wernig

V tem trenutku lahko v ligi EBEL spremljamo še šest oziroma pet slovenskih oklepnikov.

Pet zato, ker se je branilec Klemen Pretnar pred mesecem dni pri Vienni znašel na stanskem tiru in od 24. novembra ni igral. Prej je na 19 tekmah vknjižil tri podaje.

Dobro gre Luki Gračnarju, ki je s Salzburgom ravno v ponedeljek napredoval na prvo mesto lestvice. Naš vratar je do zdaj 30-krat branil mrežo rdečih bikov in je na teh obranil 92,3 odstotka strelov, s čimer je šesti vratar lige.

Grega Wernig

Graz nikakor ne najde poti, da bi se prebil iz ozadja. Sabahudin Kovačević je do zdaj na 30 tekmah vknjižil devet točk (2+7), od tega pa je štirikrat podal na zadnjih petih tekmah. Aleš Kranjc še čaka na prvi gol, na 18 srečanjih je šestkrat podal.

Odkar je klub zapustil Hannu Järvenpää, je VSV Beljak napredoval na šesto mesto, Beljačani so v zadnjem času nanizali kar šest zaporednih zmag. Pri teh je vedno boljši Žiga Pance. V 31 tekmah je v statistiko vpisal 21 točk (9+12), od tega je na zadnjih petih tekmah dosegel kar tri gole in dodal štiri podaje. Tudi Miha Verlič igra vedno bolje, kar dokazujejo trije goli in podaja v zadnjih petih obračunih. Sicer je na 36 tekmah Mariborčan vknjižil 16 točk.