IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

bk
bk
0 30.12.2015 09:54:31

Jan sam ni zmogel; Žiga sijajen v loteriji

Profimedia
V preteklem tednu so naši hokejisti v ligi KHL odigrali po eno tekmo.

Moskovski CSKA je včeraj odigral svojo zadnjo tekmo v letošnjem koledarskem letu. Tega Jan Muršak in soigralci niso zaključili, kot so si želeli, saj so na gostovanju pri Barisu v Astani izgubili s 3:4. To je bil za CSKA sicer šele 13. poraz na 44 tekmah v sezoni, tako da kljub temu še naprej ostaja vodilno moštvo lige, čeprav jim za vrat pošteno diha Lokomotiva iz Jaroslavlja.

Naš napadalec se je tokrat zelo izkazal. Tako je najprej v 39. minuti podal za znižanje zaostanka na 1:3, dobro minuto kasneje pa je z backhand strelom iz mrtvega kota v gol spravil še plošček – vratarja Pavla Poluektova je precej srečno zadel v drsalko, plošček pa mu je šel v gol med nogama. V 57. minuti je nato Stephane Da Costa zaostanek znižal na 3:4, vendar pa je CSKA-ju za kaj več zmanjkalo časa. Muršak je igral dobrih 19 minut in pol, v tem času je petkrat ustrelil na gol, zaradi grobosti je moral za štiri minute na hladno, nad njim sta bila storjena dva prekrška, dobil pa je še 14 od 23 sodniških metov.



JEGLIČ V PRVI IN 11. SERIJI
Že v ponedeljek sta igrali moštvi ostali treh Slovencev. Tako Medveščak kot Slovan sta se odpravila na gostujoči turneji, prvi jo je začel v Čeljabinsku, drugi pa v Nižnekamsku. Zanimivo sta se obe tekmi končali z izvajanjem kazenskih strelov, enemu so ti prinesli veselje, drugemu ne. Tako so morali Zagrebčani priznati premoč tekmecu, ki je bil boljši z 2:1, našega vratarja Gašperja Krošlja pa tokrat sploh ni bilo v postavi medvedov. Dobro uro pozneje pa so led veseli zapuščali Slovaki, ki so slavili z 1:0. Zmagovalec je postal znan šele po 11. seriji oziroma po 22 izvedenih kazenskih strelih. Za Slovan je kar štirikrat poskušal Žiga Jeglič, ki je bil uspešen v prvi ter nato v zadnji, 11. seriji, ko je odločil zmagovalca. Rok Tičar je poskusil v deseti seriji, a je bil neuspešen. Naša napadalca sta sicer na ledu preživela slabih 19 minut, Rok je dobil 11 od 19 sodniških metov, Žiga je enkrat streljal na gol.

Članki iz rubrike