Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
18.12.2015 14:10:39
Deli članek:

Vroče glave ohlajene, v Linz tudi Roy, toda …

Arsen Perić

Čeprav ga v torek ni bilo v postavil Telemacha Olimpije, ko so se zmaji z Innsbruckom pomerili v Tivoliju, pa je hkrati ravno zaradi tega Olivier Roy ob Fabianu Dahlemu poskrbel za najbolj perečo zgodbo tedna.

V zadnjih dneh smo že večkrat pojasnili, do kakšnih kolobocij je v torek prišlo v športnem objektu pod Rožnikom glede kanadske hobotnice. Bolezen, poškodba, posameznikova samovolja. Pri Olimpiji se preprosto niso bili sposobni zediniti glede informacij, ki so jih postregli sedmi sili, zaradi česar se je klub še enkrat znašel v posmehu, ki ga je v sredo nameraval končati, ko je Royja zaradi njegove poteze suspendiral in primer predal disciplinski komisiji kluba, Oliviera pa naj bi v petek ne bilo na avtobusu, ki bo odšel na tekmo v Linz.

RAZPON JE VELIK
A glej ga zlomka, noč pozneje je bilo vse spet obrnjeno na glavo. Včeraj je Roy normalno prišel na trening in bo danes z zmaji, kot da se ni nič zgodilo, odpotoval v Linz. "Vse je v redu. Prišlo je bolj do nesporazuma kot do česa drugega. Vroče glave so ohlajene, borimo se naprej," nam je včeraj zvečer z najbolj svežimi informacijami postregel predsednik kluba Marko Popovič, ki ga danes sicer čaka sestanek upravnega odbora kluba, kjer pa o tej temi ne bodo izgubljali časa. Z Royjem se bo, kot rečeno, ukvarjala disciplinska komisija, nas pa je zanimalo, kaj lahko po pravilniku doleti Kanadčana. "Razpon je velik. En ekstrem je opomin. Svoje mnenje bo podal tudi zdravnik, če je imel Roy res poškodovano roko, kar se ne bi zgodilo prvič. Drugi ekstrem je prekinitev pogodbe," je na kratko razložil Popovič, ki je pristavil, da si sam slednjega ne želi, saj bo treba poiskati drugega vratarja. "A če bo treba, bomo storili tudi to," se zaveda Popovič.

alesfevezer.com

Skupščina EBEL 

Bančna garancija že 15. januarja 

V sredo so se predstavniki klubov lige EBEL zapeljali do avstrijske prestolnice, kjer je potekala skupščina lige. Na tej so se dotaknili mnogih stvari, med drugim so rok za predajo bančne garancije za naslednjo sezono prestavili že na 15. januar. Kot se je v preteklosti velikokrat zgodilo, vsako sezono, če govorimo o slovenskih klubih, so te roke v ligi EBEL manj premožnim klubom prestavljali na poznejši čas. Olimpijina bančna garancija na primer za to sezono traja do konca avgusta, zato si z njo (še) ne belijo las. Liga ima načrte, kako ves sistem še bolj profesionalizirati, vključiti še več mladih igralcev, v podaljšku se bo še dalj časa igralo tri na tri, prav tako se že ukvarjajo z urnikom, v katerem bodo upoštevali kvalifikacije za olimpijske igre, ki bodo na sporedu na začetku septembra prihodnje leto.

SESTANEK S KAPETANOMA
Slednji je imel včeraj spet zelo zaseden urnik, med drugim se je na sestanku srečal tudi s sokapetanoma Alešem Mušičem in Andrejem Tavžljem. "Pogovarjamo se, pogovarjamo. To je nujno. Nismo sprti," je sprva dejal predsednik kluba.
Trojica je tako govorila o tem, kako naprej, kje so ovire, kje klub išče rešitve. "Sestanek je bil dober. Pokazal sem jima, kako stvari rešujemo in da ni vse tako črnogledo, tako da sta dobila neka zagotovila. Predvsem želim, da so na tekočem z informacijami, da ne verjamejo govoricam, ki jih slišijo v lokalih, ali vsem, kar je zapisano v časopisih, da je marsikaj dejansko drugače," je nadaljeval naš sogovornik.
Olimpija bo v Linzu, kjer je nazadnje utrpela poraz z 0:10, igrala brez Tavžlja, Davida Planka, Aljaža Uduča in Mateja Hočevarja ter Andreja Hebarja, ki se je v sredo preselil v Grenoble.

Arsen Perić