Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
17.12.2015 16:24:12
Deli članek:

Zloglasni naslovi, suspenz, zanikanje, odškodnina

Arsen Perić

Že dolgo se na večer, ko je tekmo v ligi EBEL odigrala Telemach Olimpija, v dvorani pod Rožnikom ni zbrala tolikšna množica novinarjev kot v torek, ko je zmaje čakala tekma 31. kroga. Tekma se od drugih po pomembnosti ali čem drugem ni prav nič razlikovala. A na drugi dan v tednu ni bilo videti tako.

Na hodniku, kjer se mediji srečujejo z igralci in drugim osebjem, je bila gneča večja. Veliko večja, treba je pojasniti, da to sezono srečanja zeleno-belih povprečno redno obiskuje od štiri do pet predstavnikov sedme sile. A devet zaporednih porazov je dovolj mamljiva zgodba tudi za vse tiste, ki o hokeju ne poročajo dnevno ali celo tedensko, najbolj pereče vprašanje večera, ki smo si ga pri Ekipi SN postavljali in nanj sami odgovarjali že nekaj časa, smo v torek vendarle naslovili tudi na trenerja Fabiana Dahlema.

Po 85 tekmah na klopi Olimpije in 63 (!) porazih, ki jih je vpisal v svojo in klubsko statistiko, ter glede na naše zapise v zadnjih dneh ga vprašanje o spremembah v klubu in predvsem o tem, ali bo odstopil, ni presenetilo. Še zdaleč ne. Pravzaprav nam je dal vedeti, da se je nanj pripravil. Bil je umirjen, celo nasmejan. Kot da se ga nov poraz ni dotaknil, kot da je to nekaj normalnega, kot da je vse v najlepšem redu, kot da živi v zanikanju ...

alesfevezer.com

"Če mislite, da bo sprememba trenerja prinesla več zadetkov, potem bi morali morda o tem res razmisliti. Če seveda razmišljate o tej spremembi … Vem, da novinarji želite velik naslov, kot je 'Trener Olimpije odstopil', a ne vidim razloga, da bi. Vsak dan trdno in strastno delam, rad imam svoje fante, nikoli ne odneham," je vsem naših ugibanjem takoj naredil konec Nemec in se v nadaljevanju posvetil krajši analizi stanja, v katerem je ljubljansko moštvo.
"Stopimo nazaj in poglejmo možnosti. Vsi vemo, kaj se tu dogaja, kakšen je položaj," je začel razlagati Dahlem, ki je spet ponudil vse odgovore, ki jih poznamo ne samo mesece, temveč sezone. Težko je, igralci odhajajo, veliko nesreče imajo s poškodbami, ni denarja, ni denarja za nove tujce …

www.alesfevzer.com

TO NI MOJA ODGOVORNOST
"Če hoče kdo kaj spremeniti glede trenerja, tudi to ni moja odgovornost. To odgovornost nosi nekdo drug. Dokler ekipa tekmuje in ne obupa, o sebi ne bom dvomil, ker vsak dan trdo delamo. Nimam občutka, da mi igralci ne bi zaupali," je razlagal Nemec, ki se po naših informacijah glede tega, da mu slačilnica zaupa, moti, in to zelo.
Ima pa po drugi strani prav, da je odločitev glede spremembe njegovega morebitnega statusa iz zaposlene v nezaposleno osebo v drugih rokah. Kot smo izvedeli v teh dneh, naj bi imel po pogodbi Dahlem, če mu klub izroči delovno knjižico, pravico do konkretne odškodnine, za katero pa seveda na Celovški 25 tako kot za marsikaj drugega nimajo sredstev. Zato bo ostal, dokler ne bo sam odstopil.

www.alesfevzer.com

ŽENA ME BO PRETEPLA
Ni dvoma, da trenerju že dolgo časa ne zaupajo navijači, tistih dvesto, tristo, ki klubu tudi v najslabših časih še stojijo ob strani. V torek je lahko dve tretjini strateg gledal v veliki transparent z napisom "Dahlem go home" (Dahlem, pojdi domov, op. p.), s katerim mu privrženci Olimpije niso pihali na dušo.
"Nisem nosil očal, kaj pa je pisalo na njem," se je široko zasmejal Dahlem, ko smo ga vprašali za komentar o potezi navijačev. Že drugi taki v mesecu dni. "Ne morem iti domov. Nimam denarja. Žena me bo pretepla, ker ne morem kupiti božičnih daril," je nadaljeval. "Šalim se. Vsak lahko reče, kar hoče. Izdelava takega transparenta ni poceni in mogoče bi lahko ti drugič razmislili in namesto tega raje sponzorirali ekipo. Hkrati pa prišli do mene, z mano spili pivo in mi neposredno v obraz povedali, naj grem domov. S tem nimam težav," je s hrabrimi besedami razlagal Fabian Dahlem.

www.alesfevzer.com

ZANIMIV VRATARSKI RAZPLET
Že v sredini številki smo zapisali, da je pred tekmo in po njej prišlo do prave kolobocije glede informacij o vratarju Olivierju Royju. Po naših informacijah je v torek pred tekmo poklical v klub in dejal, da ga v Tivoli ne bo. Sprva je bilo sicer rečeno, da se slabo počuti. Trenerjeve besede so že bile drugačne. "Poškodoval se je. Poškodoval se je na nedeljski tekmi," je po tekmi rekel Dahlem, ki nato o Kanadčanu ni želel več odgovarjati, še posebej o tem, ali Roy res ni hotel priti na tekmo. "Naslednje vprašanje, prosim," je bilo edino, kar je še dejal.

Grega Wernig

Nespretno izdajanje informacij je klub včeraj že udarilo po glavi, še najbolj pa je ob svoji izjavi neumno videti prav trener. Nepoškodovanega in zdravega Olivierja Royja je klub namreč zaradi neprihoda na tekmo do nadaljnjega suspendiral. Zadevo je vodstvo Olimpije takoj predalo disciplinski komisiji kluba, ki bo zadevo rešila po najhitrejšem postopku. Edinega hokejista v slačilnici zmajev, ki redno dobiva plačila, po vsej verjetnosti ne bo na avtobusu, ki bo jutri odpotoval v Linz, kjer se bodo zmaji težko izognili desetemu zaporednemu porazu.

Grega Wernig
Olivier Roy