Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
14.12.2014 09:35:04
Deli članek:

Ice Fest odpovedan, tekma v Tivoliju

Arsen Perić

Temperature so za ta decembrski čas previsoke in ne dopuščajo izvedbe hokejske tekme

Telemach Olimpija in Alba 19 se danes ne bosta pomerila na montažnem igrišču pred slovenskim parlamentom, led se je namreč preveč stalil.

Tekma v Tivoliju bo ob 17.30. Iz Olimpije so sporočili, da je danes vstop na zahodno tribuno Dvorane Tivoli prost. 

Prva opozorila, da prvega srečanja na Pivovarna Union Ice Festu mogoče ne bo, so se pojavila že včeraj. Popoldne oziroma zgoraj zvečer sta odpadla tako trening zmajev, kot tudi tekma nočne hokejske lige, ki bi bila generalka, led je bil preslab, da bi nanj stopili hokejisti, pojavile pa so se tudi težave s hladilnimi napravami.

Čeprav se je vodstvo kluba izpod Rožnika najbolj balo dežja, pa jim je zdaj po sicer mrzlem tednu pošteno zagodla temperatura. Včeraj pozno popoldne so na primer v Ljubljani termometri kazali tudi 11 stopinj Celzija.

Ponoči so se pogoji sicer izboljšali, tako da bi verjetno lahko izpeljali tekmo, vendar pa vsekakor ne v dobrih in želenih pogojih, tako za igralce, kakor za gledalce. Ledena ploskev je v tem trenutku sicer dovolj zadovoljivo pripravljena, vendar vremenska napoved s toplim vremenom in ponovno spet največjim sovražnikom, toplim ter vlažnim jugozahodnim vetrom, ne zagotavlja mirnega dopoldneva, ko bi ledeno ploskev morali še dodatno odebeliti za velike obremenitve, ki jih tekma prinaša. Zaradi želje po izvedbi regularne tekme za obe moštvi, primernih pogojev za vse gledalce ter predvsem varnosti za športnike, so morali sprejeti neljubo odločitev.

Zeleno-beli naj bi pred parlamentom vseeno odigrali tri tekme. Če bo vreme dopuščalo se bodo v torek, 16. decembra, pomerili s celovškim KAC-em, nato pa v četrtek, 18. decembra, v okviru preizkušnje državnega prvenstva še z Jesenicami. Morebitni tretji tekmec naj bi bil 23. decembra Dornbirn ter 28. decembra Bolzano.

Vstopnice za današnjo tekmo bodo veljale za dodatno srečanje Ice Festa ali z Dornbirnom ali z Bolzanom.

Vsem, ki si tekme 23. ali 28. decembra 2014 ne bi mogli ogledati, bodo prireditelji omogočili vračilo denarja ali zamenjavo vstopnice za kakšno drugo tekmo v okviru Pivovarna Union Ice Festa, seveda glede na razpoložljivost sedežev oziroma stojišč.