Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
29.07.2014 22:19:52
Deli članek:

Žiga Pance: Vse bo kmalu jasno

Arsen Perić

Z reprezentantom smo govorili o Olimpiji in Bolzanu.

Ko smo v ponedeljek prišli na zbor hokejistov Telemacha Olimpije, smo kar malo presenečeno pogledali, ko smo v družbi zmajev videli tudi Žiga Panceta. Napadalec, ki je za ljubljansko moštvo nazadnje igral v sezoni 2012/13, pa je le za Ekipo24 pojasnil, kje bo igral v tej sezoni.

Žiga nam je uvodoma seveda odgovoril na vprašanje, kako to, da se je znašel na Celovški 25. "Na sezono sem se imel namen pripravljati, kot sem vajen iz preteklosti. Do zdaj sem treniral sam, prejšnji teden me je poklical Matjaž Sekelj in mi ponudil, da se pridružim nekdanjim soigralcem, dal mi je možnost, da se tu pripravim na sezono. Gotovo mi je lažje tu v Ljubljani, predvsem pa čakam na odgovor, kaj bo z Bolzanom in še nekaj drugimi stvarmi, nekaj je še nejasnosti," je dejal Pance, ki mu je Olimpija sicer ponudila dogovor, da bi, če bi prišlo do takega scenarija kot lani, ko je Žiga delodajalca našel šele oktobra, sezono začel v zeleno-belem dresu, a z možnostjo, da lahko ob kakšni boljši ponudbi kadarkoli zapusti ljubljansko barko.

Že po koncu sezone nam je starejši ob bratov Pance dejal, da mu je italijanski udeleženec razširjenega avstrijskega prvenstva že ponudil novo pogodbo, a Žiga pravi, da je takrat želel počakati in videti, ali se mu bo kje drugje odprla kakšna druga možnost.

Že smo poročali, da si je novo vodstvo italijanske hokejske zveze zamislilo nov koncept domačega tekmovanja in da je pred kratkim vse štiri klube, ki so hoteli tekmovati v ligi INL, prepričalo, da so se temu odpovedali. Isto so želeli tudi od aktualnega prvaka lige EBEL, ki pa se je temu upiral in poskušal poiskati rešitev, ki bi ustrezala obema vpletenima stranema.

ITALIJANSKO PRVENSTVO MED TEDNOM
Po najnovejšem poročanju italijanskih medijev pa obstaja velika verjetnost, da bodo lisjaki v tej sezoni igrali v ligi EBEL, čeprav so se na južnem Tirolskem zadnje mesece ukvarjali tudi s pomanjkanjem finančnih sredstev. Včeraj smo izvedeli, da bo odločitev uradno znana v četrtek točno opoldne.
"Problem je nov predsednik italijanske zveze. Ta hoče, da bi tudi Bolzano igral samo v serie A, a upam, da se to ne bo zgodilo. Nekaj sem slišal, da so se dogovarjali, da bi med tedni, ko bi igrali samo dve tekmi v ligi EBEL, odigrali tudi srečanja v italijanskem prvenstvu. Vseskozi jim podaljšujejo rok za končno odločitev, a ta bo verjetno postala znana še ta teden," nam je v ponedeljek z najbolj svežimi novicami glede lisjakov postregel 25-letni Ljubljančan, čigar besede se bodo bržčas uresničile.

S tem bi se po Žigovih besedah po vsej verjetnosti pridružil Bolzanu. "Pogodbo imam na mizi že od konca sezone. Ko smo prišli iz Južne Koreje, smo se že pogovarjali, a smo hkrati dejali, da bomo vsi še malo počakali, ker nismo vedeli, kaj bo prineslo poletje, ali bo prišla še kakšna druga ponudba," je pojasnil olimpijec, ki je imel v igri še nekaj ponudb.

VIENNA PADLA V VODO
Več ali manj so bile to ponudbe ekip lige EBEL, je dejal. Vienna je bila najbolj konkretna, prišlo je celo tako daleč, da je na pogodbi manjkal le še njegov podpis, toda vodstvo dunajskega kluba je nato ubralo drugačno pot. "Zdaj nekdanji trener Bolzana Tom Pokel, ki bo to sezono vodil Vienno, je želel, da bi na Dunaj prišla ena celotna peterka iz Bolzana, a vodstvo je na drugi strani delalo po svoje in se odločilo za nekaj igralcev iz lige AHL. Žal s slovenskim potnim listom tem igralcem ne glede na ugled ali statistiko ne moreš biti konkurenčen, tako da je na začetku poletja ta dogovor padel v vodo," je prigode iz športnikovega vsakdana opisal naš sogovornik, ki se je, ko smo ga vprašali, ali sta mu naslov prvaka lige EBEL ter zmagoviti zadetek na odločilni tekmi finala kaj prinesla, široko nasmehnil in dejal: "Mislim, da ne."

Nato pa je še pripomnil: "Kakšno spremembo bi mi prinesel potni list katere druge države, a nisem tak, da bi bil črnogled. Vedno gledam pozitivno na vse, vem, da se bodo stvari uredile. Priznam pa, da je vse to kar mučno. Že drugo leto zapored sem v enakem položaju, lani je bilo še huje, saj sem praktično začel z ničle. A trg je nasičen, igralcev je veliko več, kot je povpraševanja po njih, ekipe gledajo, da bodo za malo denarja dobile največ," se realnosti zaveda hitri napadalec.