Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
29.07.2014 09:16:35
Deli članek:

Slovenski vadbeni tabor

Arsen Perić

Hokejisti Telemacha Olimpije so zakorakali v novo sezono.

Novi trener Fabian Dahlem je spoznal 27 hokejistov, ki jih ta teden čakajo prave vseslovenske priprave, saj vodstvo kluba pričakuje, da bodo tuje okrepitve v Ljubljano prispele šele naslednji teden.

V ponedeljek zvečer so zeleno-beli tudi že stopili na led, med njimi pa je trenutno kar nekaj novih obrazov. Šesterica (David Planko, Jure Zajc, Luka Oberstar, hrvaški reprezentant Ivan Šijan, Črt Snoj in Tadej Snoj) je na preizkušnji, 20 jih ima dogovore že sklenjene, a še ne zagotovljenega mesta v postavi, Žiga Pance trenutno čaka, kaj bo z Bolzanom, in bo z Olimpijo za zdaj le treniral.

Tujci bodo štirje (vratar, napadalca in branilec), njihovih imen še niso razkrili, točno vedo, kaj iščejo oziroma so iskali, v Ljubljano pa naj bi prišli v ponedeljek.

Novi predsednik kluba Marko Popovič je dejal, da so v zadnjem času veliko naredili, a daleč od tega, da bi bilo vse, kot se šika. Z igralci so se pogovorili, jim dali besedo, da bodo stvari bolj urejene kot lani (pretekla sezona, kar zadeva izplačil, še ni zaključena), klub bo deloval drugače, vodstvo pravi, da bo znotraj kluba veliko boljša komunikacija kot lani, ko od decembra naprej nihče iz pisarn ni prišel do slačilnice. Veliko bo prostovoljnega dela in dela po posameznih segmentih.

Finančno stanje kluba se od lani ni spremenilo, dolga je nekaj manj kot milijon in pol evrov, a je Popovič zatrdil, da so z upniki v stiku in se z njimi dogovarjajo. "Želel bi si, da bi bili šele 15. aprila, ne pa 28. julija. Imeli bi precej več časa. Proračun je načrtovan na drugačen način. Lige EBEL se z manj denarja, kot ga imamo zdaj, sploh ne da igrati. Vse skupaj delamo z majhnimi stroški, saj nimam obraza, da bi igralcem rekel, da sem si kupil nekaj novega, njim pa ne moremo nakazati zasluženega denarja. Ves zbran denar od pokroviteljev gre za plače ekipe. Drugo izmed štirih zaostalih plač iz lanske sezone bomo izplačali v teh dneh," je dejal Popovič, sicer tudi podpredsednik HZS, ki pravi, da se je izboljšal tudi odnos na relaciji med Olimpijo in našo krovno organizacijo.
Ko smo vodstvo povprašali o proračunu, so skupaj zatrdili, da je večji kot lani, a številke Popovič ni razkril, pravi pa še: "Ta sezona bo osnova za vse naslednje."

Direktor Matjaž Sekelj, ki je bil več mesecev zelo skop z informacijami, je bil ob uvodnem druženju malo bolj zgovoren. "Ne postavljamo si visokih ciljev. Želimo si zmagati več tekem kot lani, moto pa bo tekma za tekmo. Naš maksimum so štirje tuji igralci, morebiti bi pozneje, če bo treba, pripeljali še enega branilca," je dejal prvi operativec kluba, proti kateremu je bila pred kratkim podana tudi kazenska ovadba, o kateri smo v našem časniku že poročali. "S tem sem seznanjen iz medijev, noben organ iz Slovenije se ni obrnil na moj naslov. Glede na to, kaj je v tej prijavi napisano, pa verjetno ta klub ne bo imel nobenega finančnega problema, ko bomo prodali tisto Vesotovo (Veso Jovović, op. p.) vilo za dva milijona evrov. Mislim, da lahko govorimo o ravni stvari, ki se pri nas dogajajo," je eno od obtožb na njegov račun pokomentiral Sekelj, ki ga v sredo na Dunaju čaka tudi pomemben sestanek lige EBEL in vseh neavstrijskih klubov o njihovi prihodnosti v tem tekmovanju, saj so finančno povsem neenakovredni avstrijskim in želijo ta razkorak zmanjšati.

Ob koncu je na kratko svoje misli o novem okolju razkril še nemški strateg, ki je bil ob prvem srečanju videti zelo zagnan za delo z mladimi igralci. Pravi, da se dela veseli in da ve, v kakšno okolje je prišel. "To, kar tu dela vodstvo, je noro. Položaj je vse prej kot prijeten, a mi se bomo potrudili, da se bomo z večjim karakterjem in večjim ponosom enakovredno borili z ekipami, ki imajo bogatejše proračune," je pogumno dejal Dahlem, ki mu bo pri vodenju ekipe začasno pomagal Bojan Zajc. Ta bo zdaj v nekakšni vlogi svetovalca, do začetka lige EBEL, to je 12. septembra, pa bo znano ali ga bo Dehlem zadržal v svoji ekipi.

Trenutna postava Olimpije
Vratarja: Aleš Sila, Tomaž Trelc
Branilci: Igor Cvetek, Boštjan Groznik, Kristjan Čepon, Nejc Berlisk, Miha Logar, David Planko, Jure Zajc, Luka Oberstar, Ivan Šijan
Napadalci: Gal Koren, Aleš Mušič, Matej Hočevar, Anže Ropret, Miha Pesjak, Eric Pance, Gregor Koblar, Žiga Pešut, Luka Kalan, Jure Sotlar, Jaka Zdešar, Aljaž Uduč, Klemen Drozg, Črt Snoj, Tadej Snoj