Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
1 20.04.2020 20:20:30

PRESTOP V VRSTE NAJHUJŠEGA RIVALA: Zapustil je Olimpijo, zdaj bo oblekel dres NAJVEČJEGA TEKMECA!

Jurij Kodrun
Potem ko so v ekipi Sija Acronija Jesenic v nedeljo podaljšali pogodbo s trenerjem Mitjo Šivicem, so danes poskrbeli še za prvo igralsko okrepitev. Klub je sporočil, da je za naslednjo sezono sklenil pogodbo z vratarjem Žanom Usom, ki je nazadnje branil za večne tekmece iz Tivolija.

Na Jesenicah so sklenitev pogodbe s 24-letnim Usom za sezono 2020/21 označili kot vrnitev igralca, ki je leta 2017 zapustil železarje in potem igral za SŽ Olimijo. Z njo je v prejšnji sezoni 2019/20 - letošnja zaradi epidemije novega koronavirusa ne bo končana in prvaka ne bo - osvojil tudi tri lovorike.

V sezoni 2020/2021 pa bo branil barve Jesenic. "Prepričala me je zgodba, ki mi jo je predstavil Marcel Rodman. Igral bom izjemno pomembno vlogo v mladi ekipi, kar je zame priložnost za še večji napredek. Veselim se tistega občutka, ko igraš v polni Podmežakli glasnih navijačev, ki navijajo za tvojo ekipo. Jeseniška ekipa v prihodnji sezoni bo mlada. Zato bom nosilec ekipe, na katerega se bodo moji soigralci lahko zanesli," je za spletno stran kluba razloge za vrnitev pojasnil Us.

"Naša rdeča nit je, da bi radi delali predvsem s slovenskimi fanti. Odločili smo se, da glede na izkušnje iz zadnjih sezon poiščemo preverjenega domačega vratarja, ki se je že izkazal kot zmagovalec, ki je dovolj kakovosten, da je tudi najboljši vratar v AHL. Zelo smo veseli, da nam je uspelo Žana vrniti na Jesenice. On bo osnovni člen naše obrambe, ki bo z njim vsekakor močnejša," pa je dejal športni direktor kluba Marcel Rodman.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike