horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 03.09.2019 23:58:11

Hokejisti v Kranju za prvo lovoriko v sezoni

Jurij Kodrun
Kranj bo od danes do sobote prizorišče prvega uradnega tekmovanja v novi hokejski sezoni. Še pred začetkom državnega prvenstva in regionalne alpske lige se bodo moštva pomerila za pokalno lovoriko. Na turnirju igra sedem ekip, naslov brani SŽ Olimpija.

V lanskem finalu so Ljubljančani z 2:1 premagali večne tekmece z Jesenic.

Tudi letos sta najboljša slovenska kluba favorita v boju za prvi naslov v sezoni. Na turnirju v Kranju sodeluje sedem klubov, teoretično pa se lahko večna tekmeca pomerita šele v finalu. čeprav imata tako rdeče kot zeleno moštvo status favorita, se bosta morala do pričakovane odločilne tekme potruditi še na dveh pred tem.

V sredo bosta na sporedu prvi dve četrtfinalni tekmi, Sij Acroni Jesenice bodo v večerni tekmi igrale z Mariborčani, popoldne se bosta pomerila Slavija Junior in moštvo True Celje. V četrtek bo na sporedu samo en četrtfinale, ob 19. uri bo tekma med SŽ Olimpijo in Hidrio Jesenicami. Gostitelji Kranjčani pa so pri žrebu dobili prosto mesto v polfinalu, saj sodeluje samo sedem ekip.

V nadaljevanju se bosta v petek ob 17.30 in 20.30 v polfinalu pomerila zmagovalca zaloško-celjskega in mariborsko-jeseniškega obračuna, pozneje pa še Triglav in zmagovalec ljubljansko-jeseniške tekme.


Finale bo v soboto ob 20. uri.

Hokejska zveza Slovenije tretje leto prireja pokal v takšni obliki, v prvi izvedbi v Celju 2017 so Jeseničani s 3:0 dobili finale proti takrat sveži članski zasedbi SŽ Olimpije, ki je v Ljubljani prevzela hokejski voz po propadu starega kluba HDD Olimpija. Lani pa sta se najmočnejša kluba v Sloveniji spet pomerila v finalu, tudi takrat je bil turnir v Kranju, izid pa 2:1 za SŽ Olimpijo. Ta je lani s pokalno lovoriko postavila temelje za zelo uspešno sezono, ki jo je kronala z naslovoma prvakov v alpski ligi in domačem prvenstvu.

"Ne izbiramo prizorišč. V Kranju je res manjše igrišče in smo že imeli nekaj težav. A za vse je isto, kolikor se spomnim, je bil zvečer že nekoliko slabši teren. Igro je bilo treba prilagoditi. Priložnosti bo treba izkoristiti in morali bomo dati svoj maksimum," je pred novim pokalnim izzivom dejal kapetan zmajev Aleš Mušič.

Po letošnjem pokalnem uvodu se bo sezona v domačem DP nadaljevala 10. septembra, redni del se bo končal že decembra, januarja bodo na sporedu četrtfinale in polfinalne tekme, finale bo šele aprila.

Nova sezona alpske lige z obema najboljšima slovenskima kluboma z Jesenic in iz Ljubljane pa se bo začela 14. septembra, letos v njej sodeluje 18 ekip. V prvem krogu bodo Ljubljančani gostili drugo celovško moštvo, Jeseničani pa gostovali pri enem od dveh novincev v tekmovanju, moštvu Steel Wings Linz.

Značke: hokej, pokal

Članki iz rubrike