Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.09.2019 22:55:57

Slovenski odbojkarji na zadnji od dveh pripravljalnih tekem tesno poraženi od Srbov

alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v prijateljski tekmi v Stožicah pred 600 gledalci izgubila proti Srbiji z 2:3 (29, -22, 20, -22, -13).

Slovenskim odbojkarjem generalka za evropsko prvenstvo ni stoodstotno uspela. Proti zelo dobri reprezentanci Srbije je bilo preveč nihanj in to v vseh elementih. Po treh nizih je bilo videti, da se približujejo prestižni zmagi, toda nato so popustili in v dvoboju zelo motiviranih ekip dovolili veselje velikim rivalom.

Slovenci so v prvem nizu ves čas vodili, največ s petimi točkami razlike. A tekmeci so jih v končnici ujeli, si z blokom Klemnu Čebulju priigrali prvo zaključno žogo, pozneje imeli še nekaj priložnosti, a odločilen je bil servis Dejana Vinčića, ki je Sloveniji zagotovil vodstvo z 1:0.

V drugem nizu si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti vse do končnice. V njej pa so gosti povedli s 23:20, gostitelji so se še približali na dve točki zaostanka, več pa jim ni uspelo.


Tretji niz so Slovenci začeli odlično, hitro prišli do štirih točk prednosti, a tudi tokrat prednosti niso zadržali. Z asom Aleksandra Atanasijevića so prišli do prvega vodstva (17:16), toda odlična obramba, razpoloženi Čebulj in na koncu fenomenalni servisi Gregorja Ropreta, ki je dosegel tri zaporedne ase, so bile dovolj za vodstvo z 2:1.

Toda nato je spet sledilo slabše obdobje. Srbi so bili v četrtem nizu, v katerem je Žiga Štern zamenjal Čebulja precej boljši. Videti je bilo, da ga bodo dobili gladko, toda Žiga Štern je ob koncu z dobrimi servisi, dosegel je dva zaporedna asa, nekoliko znižal razliko.

To pa njegove ekipe ni dodatno vzpodbudilo. V odločilnem nizu so zaostali s 3:8, zaostanka pa niso uspeli izničiti, čeprav so se približali le na točko zaostanka.

Slovenci in Srbi, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Slobodan Kovač, se boo v sredo pomerili še enkrat, a za zaprtimi vrati, za izbrance Alberta Giulianija bo tudi zadnja preizkušnja pred evropskim prvenstvom, ki ga bodo v Stožicah odprli 12. septembra z obračunom proti Belorusiji.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike