Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 03.09.2019 18:00:34

Slovenska reprezentanca v Motokrosu v POLNI POSTAVI! V Assnu za Slovenijo tudi Gajser

Instagram/Tiga243
Za konec sezone v motokrosu, ki je za slovenski motokros že zdaj izjemno uspešna, saj si je Tim Gajser predčasno privozil naslov prvaka, bo 28. in 29. septembra na sporedu še dirka za pokal narodov, ki v svetu tega športa velja za prestižno preizkušnjo.

Letos bo gostitelj nizozemski Assen, na njej pa bo nastopila tudi slovenska ekipa.

Lani, ko je bilo to tekmovanje v ZDA, se ga Slovenija ni udeležila. Na doslej zadnjem slovenskem nastopu leta 2017 pa so bili Tim Gajser, Peter Irt in Jan Pancar v britanskem Matterley Basinu 12.

Vodstvo tekmovanja je danes predstavilo seznam nastopajočih ekip. Slovenijo bodo zastopali isti trije, kot so jo že pred dvema letoma; v razredu MXGP sveži svetovni prvak Gajser, v MX2 Jan Pancar, ki letos uspešno nastopa tudi v SP v tej kategoriji, v razredu open pa Peter Irt.

Doslej najboljši dosežek slovenske reprezentance v zgodovini pokala narodov sega v leto 1998, ko je Slovenija osvojila deveto mesto.

V letošnji izvedbi se bo v Assnu merilo 34 reprezentanc. Na sobotnih kvalifikacijah bodo skušale priti v veliki finale A, kjer bo v nedeljo nastopilo 19 najboljših ekip, še ena pa si bo nato finalni nastop priborila z zmago v nedeljski dirki finala B. Na pokalu narodov v vsaki vožnji skupaj tekmujejo motokrosisti dveh kategorij.

V domačem Assnu bodo prvo lovoriko lovili Nizozemci na čelu z letos dolgo poškodovanim svetovnim prvakom iz leta 2018 Jeffreyjem Herlingsom. Francozi bodo branili lovoriko, toda brez enega svojih najboljših mož Romaina Febvreja, ki se je poškodoval na dirki na Švedskem, zamenjal ga je Jordi Tixier, poleg njega sta v ekipi še Tom Vialle in Gautier Paulin. Francija na teh dirkah ne pozna poraza že od leta 2014. Američani pa so najboljši v skupnem seštevku pokala narodov z dosedanjimi 22 zmagami, v Assnu bodo dirkali Jason Anderson, Roger Decoster in Justin Cooper.

Poleg tradicionalno močnih zasedb Belgije, Švice in Velike Britanije bo letos visoko merila tudi Španija, ki ima v svojih vrstah novega svetovnega prvaka razreda MX2 Jorgeja Prada.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike