phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

STA
STA
1 03.09.2019 18:00:34

Slovenska reprezentanca v Motokrosu v POLNI POSTAVI! V Assnu za Slovenijo tudi Gajser

Instagram/Tiga243
Za konec sezone v motokrosu, ki je za slovenski motokros že zdaj izjemno uspešna, saj si je Tim Gajser predčasno privozil naslov prvaka, bo 28. in 29. septembra na sporedu še dirka za pokal narodov, ki v svetu tega športa velja za prestižno preizkušnjo.

Letos bo gostitelj nizozemski Assen, na njej pa bo nastopila tudi slovenska ekipa.

Lani, ko je bilo to tekmovanje v ZDA, se ga Slovenija ni udeležila. Na doslej zadnjem slovenskem nastopu leta 2017 pa so bili Tim Gajser, Peter Irt in Jan Pancar v britanskem Matterley Basinu 12.

Vodstvo tekmovanja je danes predstavilo seznam nastopajočih ekip. Slovenijo bodo zastopali isti trije, kot so jo že pred dvema letoma; v razredu MXGP sveži svetovni prvak Gajser, v MX2 Jan Pancar, ki letos uspešno nastopa tudi v SP v tej kategoriji, v razredu open pa Peter Irt.

Doslej najboljši dosežek slovenske reprezentance v zgodovini pokala narodov sega v leto 1998, ko je Slovenija osvojila deveto mesto.V letošnji izvedbi se bo v Assnu merilo 34 reprezentanc. Na sobotnih kvalifikacijah bodo skušale priti v veliki finale A, kjer bo v nedeljo nastopilo 19 najboljših ekip, še ena pa si bo nato finalni nastop priborila z zmago v nedeljski dirki finala B. Na pokalu narodov v vsaki vožnji skupaj tekmujejo motokrosisti dveh kategorij.

V domačem Assnu bodo prvo lovoriko lovili Nizozemci na čelu z letos dolgo poškodovanim svetovnim prvakom iz leta 2018 Jeffreyjem Herlingsom. Francozi bodo branili lovoriko, toda brez enega svojih najboljših mož Romaina Febvreja, ki se je poškodoval na dirki na Švedskem, zamenjal ga je Jordi Tixier, poleg njega sta v ekipi še Tom Vialle in Gautier Paulin. Francija na teh dirkah ne pozna poraza že od leta 2014. Američani pa so najboljši v skupnem seštevku pokala narodov z dosedanjimi 22 zmagami, v Assnu bodo dirkali Jason Anderson, Roger Decoster in Justin Cooper.

Poleg tradicionalno močnih zasedb Belgije, Švice in Velike Britanije bo letos visoko merila tudi Španija, ki ima v svojih vrstah novega svetovnega prvaka razreda MX2 Jorgeja Prada.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike