Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.09.2019 16:44:02

Pri Olimpiji tudi v novi sezoni obljubljajo dober hokej

Jurij Kodrun
Hokejisti SŽ Olimpije bodo v prihajajoči sezoni branili tri lovorike iz uspešne prejšnje, čaka pa jih tudi novost, nastop v celinskem pokalu. Kljub nekaj kadrovskim spremembam so v ekipi prepričani, da bodo tudi v sezoni 2019/20 podobno uspešni.

Poletna liga na Bledu je bila uvod v novo sezono, ljubljanski hokejisti so jo začeli tako, kot so si želeli - z zmago nad večnim tekmecem z Jesenic. V finalu so sicer izgubili z Beljakom, a so pokazali všečno predstavo, ki daje dobre temelje.

Ljubljančani so se danes predstavili na novinarski konferenci, na kateri so poleg tekmovalnih ciljev izpostavili še eno veliko novost. Pred dvorano Tivoli bodo namreč začeli dela za postavitev pokritega drsališča, kar bo za razvoj hokeja v mestu in Sloveniji velik korak, kot je poudaril športni direktor Tomaž Vnuk. Obenem so se v sodelovanju z MO Ljubljana dogovorili še za prenovo garderob, ograde v dvorani in semaforjev.

"Slovenski hokej je pred velikim izzivom, kako zadržati mlade, ki končujejo šolo. Pristop pokrovitelja, podpora občine in stabilna članska ekipa so spodbuda, da ostajajo v tem okolju, da vidijo bodočnost in ostanejo v športu," je poslanstvo kluba razložil Tomaž Vnuk.

Pojasnil je tudi, da za zdaj še ostajajo pri politiki samo slovenskih hokejistov. "Zakaj ne tujci? Nikoli nismo rekli, da jih ne bo. Če bomo šli stopničko višje, jih bomo morda celo potrebovali. A za zdaj mislim, da smo dovolj dobro pokriti na vseh igralnih mestih."

Cilji se v sezoni, v kateri bodo zmaji branili pokalno zmago, naslov državnih prvakov in naslov v alpski ligi, niso bistveno spremenili. Še vedno želijo zmagovati v vseh tekmovanjih, nov izziv pa bo celinski pokal, kamor so se uvrstili kot državni prvaki.

"Držali se bomo istega načela kot lani. Hočemo igrati čim boljši hokej, čim bolj všečen za gledalce. Priprave so potekale brez posebnosti, takšne, kot morajo biti. Se že veselimo prvih tekmovanj," je trener Jure Vnuk na kratko predstavil cilje, med njimi je zelo visoko tudi želja po dobrem nastopu v celinskem pokalu.



"Bistvenih sprememb ni. Mogoče smo celo za odtenek močnejši. Igralci, ki so lani prišli na koncu, so zdaj skupaj z nami že od začetka priprav, dobili smo Ropreta, pa Logarja ... tudi naši mladi so napredovali, so leto starejši in izkušenejši," je trener naredil primerjavo z lansko ekipo.

"Priprave so bile podobne lanskim, naporne, ampak vsi se dobro zavedamo, da je to podlaga za celotno sezono. Če bi bili zdaj preveč sproščeni, ker smo vse osvojili, bi nas to hitro teplo. Uspehe puščamo za sabo, bila je lepa sezona, ampak zdaj je nova z novimi cilji," je dejal kapetan Aleš Mušič. "Lepo je, ko te bodri poln Tivoli, vesel sem, da je bilo že na prvi prijateljski tekmi toliko gledalcev. Upam, da jim bomo lahko vrnili in verjamem, da bomo skupaj dosegli, kar si želimo," je o prihajajoči sezoni dejal Mušič.

O delovanju kluba, predvsem o pomenu mlajših selekcij in infrastrukturi, pa je z nekaj novostmi postregel predsednik kluba Miha Butara. "Želimo napredovati vsako leto na vseh področjih. Letos smo se organizacijsko okrepili. Vsako sezono smo za 40 odstotkov povečali sredstva," je dejal predsednik kluba. "Želimo osvajati lovorike, želimo to početi s slovensko ekipo, smo pa zavezani k razvoju mladih. Imamo lepo število otrok in za hokej v Ljubljani in Sloveniji se ni bati."

Nova sezona se bo uradno začela s turnirjem za pokal Slovenije v Kranju med 4. in 7. septembrom, na katerem bodo najprej igrali z mlado jeseniško ekipo, ovira do pričakovanega finala s Sijem Acronijem Jesenicami pa bo domači Triglav.

Državno prvenstvo se bo začelo 10. septembra, redni del se bo končal že decembra, januarja bodo na sporedu četrtfinale in polfinalne tekme, finale pa bo šele aprila.

Nova sezona alpske lige z obema najboljšima slovenskima kluboma začela 14. septembra. Letos v njej sodeluje 18 ekip, ki bodo najprej odigrale redni del s 34 krogi, sledita pa drugi del ter končnica s četrtfinalnimi, polfinalnimi in finalnimi tekmami.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike