horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 16.08.2019 17:27:06

Prvi hokejski derbi bo konec oktobra

Jurij Kodrun
Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja za državno prvenstvo v moški članski kategoriji za sezono 2019/20, v katerem bo tekmovalo osem klubov. Naslov branijo hokejisti Olimpije, prvenstvo pa se bo začelo 10. septembra in končalo aprila 2020. Prvi derbi med Olimpijo in Acroni Jesenicami bo 26. oktobra v Tivoliju.

Drugi derbi rednega dela bo 20. decembra v Podmežakli.

Za naslov državnih prvakov se bodo borili še: Triglav Kranj (liga IHL), Celje (liga IHL), MK Bled, Slavija Junior (liga IHL), Maribor in Hidria Jesenice (liga IHL). Jesenice in Olimpija bosta tudi v prihodnji sezoni igrala v alpski ligi AHL.

V rednem delu bo vsako moštvo odigralo 14 tekem. V končnico se bodo uvrstila vsa moštva, izhodišča pa bodo osnovana glede na uvrstitev po rednem delu tekmovanja.V četrtfinalu bodo moštva igrala na dve zmagi, prav tako bo v polfinalu.

Za finale pa obstajata dve možnosti. V primeru, če nobeden izmed dveh najtrofejnejših slovenskih klubov ne bo igral v končnici lige AHL, bosta finalista igrala na štiri zmage, sicer se bo v finalu igralo na tri zmage.

Prvak bo tako najhitreje znan 11., najpozneje pa 25. aprila, kar je dva dneva pred začetkom svetovnega prvenstva drugega razreda (divizija I, skupina A), ki bo med 27. aprilom in 3. majem 2020 potekalo v Sloveniji.

Značke: dp, olimpija, jesenice.

Članki iz rubrike