ženska Dobra karma

Odnos z mamo je pogosto najbolj boleč, ker je tak...

poroka, koronavirus Svet24.si

Kacin žuga z drastičnim ukrepom: »Če rečeš ...

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

ograja, žičnata ograja Svet24.si

Afera žičnata ograja: Brez obtožnice v pozabo

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

STA
STA
0 15.08.2019 21:08:34

Mihalinčeva vladarica šprinta na Poljskem

Nikola Miljković
Maja Mihalinec je na atletskem mitingu v Szczecinu na Poljskem zmagala tako v teku na 100 (11,48 sekunde) kot na 200 m (23,06).

Tako je dobila posebni seštevek sprinterskega dvoboja, v katerem so upoštevali skupni seštevek obeh tekov po mednarodnih tablicah Iaaf. Dobila je tudi povabilo za diamantno ligo v nedeljo v Birminghamu. Žal je v teku na 200 metrov spet za malenkost - štiri stotinke - zgrešila normo za evropsko prvenstvo.

"Žal je tudi tokrat pihal precej močan veter v prsi, na 200 m so ga izmerili kar -2,4 m/s, kar je bilo čutiti tudi med samim tekom. Nad doseženima izidoma sem bila glede na pogoje zelo presenečena, saj to pomeni, da lahko tečem res zelo hitro. V nedeljo bom nastopila na diamantni ligi v Birminghamu v teku na 100 m, ki sicer ne šteje letos v točkovanju te serije najprestižnejših mitingov na svetu," je pojasnila Mihalinčeva.

Na mitingu sta nastopila še dva slovenska predstavnika. Anita Horvat je bila tretja v teku na 400 m (52,53), na 1500 m pa je bil deseti Jan Petrač (3:44,93). "Z uvrstitvijo sem kar zadovoljna. Začela sem sicer prepočasi in mi je na koncu zmanjkalo časa, da bi prehitela več tekmic. Dosežen čas zato žal ni bil nek presežek, želela sem več, vendar je bil veter v prsi v zadnjih 100 m premočan," pa je sporočila Horvatova, ki bo naslednjič tekla v Roveretu in Zagrebu.

Članki iz rubrike