pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 15.08.2019 21:08:34

Mihalinčeva vladarica šprinta na Poljskem

Nikola Miljković
Maja Mihalinec je na atletskem mitingu v Szczecinu na Poljskem zmagala tako v teku na 100 (11,48 sekunde) kot na 200 m (23,06).

Tako je dobila posebni seštevek sprinterskega dvoboja, v katerem so upoštevali skupni seštevek obeh tekov po mednarodnih tablicah Iaaf. Dobila je tudi povabilo za diamantno ligo v nedeljo v Birminghamu. Žal je v teku na 200 metrov spet za malenkost - štiri stotinke - zgrešila normo za evropsko prvenstvo.


"Žal je tudi tokrat pihal precej močan veter v prsi, na 200 m so ga izmerili kar -2,4 m/s, kar je bilo čutiti tudi med samim tekom. Nad doseženima izidoma sem bila glede na pogoje zelo presenečena, saj to pomeni, da lahko tečem res zelo hitro. V nedeljo bom nastopila na diamantni ligi v Birminghamu v teku na 100 m, ki sicer ne šteje letos v točkovanju te serije najprestižnejših mitingov na svetu," je pojasnila Mihalinčeva.

Na mitingu sta nastopila še dva slovenska predstavnika. Anita Horvat je bila tretja v teku na 400 m (52,53), na 1500 m pa je bil deseti Jan Petrač (3:44,93). "Z uvrstitvijo sem kar zadovoljna. Začela sem sicer prepočasi in mi je na koncu zmanjkalo časa, da bi prehitela več tekmic. Dosežen čas zato žal ni bil nek presežek, želela sem več, vendar je bil veter v prsi v zadnjih 100 m premočan," pa je sporočila Horvatova, ki bo naslednjič tekla v Roveretu in Zagrebu.

Članki iz rubrike