stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 20.03.2019 23:15:45

Jeseničani po podaljšku do druge zmage v četrtfinalu

Jurij Kodrun
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v drugi četrtfinalni tekmi alpske lige po podaljšku premagali Asiago s 3:2 (1:1, 1:0, 0:1; 1:0). Odločilni gol je dosegel Philippe Paradies v 78. minuti tekme. Jeseničani vodijo z 2:0 v zmagah, naslednja tekma bo v petek v Italiji.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic, ki si svojega tekmeca v izločilnem delu regionalne lige niso mogli izbrati, ampak so pristali v zadnjem paru z Asiagom, so tekmece na prvi tekmi premagali po hudem boju tesno z 2:1, potem ko so zmagoviti gol dosegli v predzadnji minuti.

Tudi danes sta bila tekmeca zelo izenačena. Tako kot na prvi tekmi so tudi tokrat prvi zadeli domači, za vodstvo je poskrbel David Rodman v prvi tretjini, a Jeseničani so lahko obžalovali še nekaj zapravljenih priložnosti.

To se je maščevalo v nadaljevanju, saj so gostje kmalu izenačili, a pozneje so se v prednosti spet znašli domači. Izkoristili so prednost dveh igralcev na ledu, v polno pa je zadel Mathieu Gagnon. A jeseniško vodstvo ni zdržalo do konca, že na začetku zadnjega dela je italijanska ekipa izenačila in ker do konca rednega dela ni bilo več zadetkov, so prvič v seriji odločali podaljški.



V prvi polovici je nekoliko nezbrane Jeseničane najprej reševal vratar Matthew Climie, proti koncu podaljška pa so bili bolj nevarni domači. Pred koncem so si priborili še prednost igralca več.

To pa je bil temelj za zmago, saj je v 78. minuti ob številčni prednosti v polno zadel Paradies in poskrbel, da so Jeseničani proti branilcem naslova na pol poti do uspeha.

V tem delu tekmovanja moštva igrajo na štiri zmage, tekme bodo še 22. in 24. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 26., 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.

Značke: hokej, sta, jesenice, končnica

Članki iz rubrike