Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.03.2019 21:57:31

Slovenci v Abu Dabiju pridno zbirajo medalje

Športniki na poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade, največjem tekmovanju oseb z motnjami v duševnem razvoju, v Abu Dabiju počasi končujejo tekmovanja, danes so imeli predzadnji tekmovalni dan. Tudi ta je bil za slovensko odpravo uspešen, Slovenija ima zdaj že 19 medalj.

Košarkarji so igrali polfinale proti Izraelu, a jim uvrstitev v odločilno tekmo za zlato ni uspela, izgubili so 38:30. "Fantom je treba čestitati za ekipni duh, ki jih krasi skozi prvenstvo. Danes nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče," je po porazu dejal trener Janže Blatnik. V tekmi za tretje mesto jih v sredo v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času čaka Nova Zelandija, ki so jo že premagali v predtekmovanju.

Pred sredinim štafetnim nastopom na 4x50 mešano sta se danes v bazen podala še dva plavalca in vsak v svoji skupini osvojila medaljo. Alen Šošter je bil na 100 metrov prosto drugi, Timotej Galunič pa v isti disciplini tretji.


Zadnji tekmovalni dan bo na sporedu tudi atletska štafeta 4x100 metrov, med posamezniki je danes tekmovala le Anamari Hadner, ki je na 400 metrov osvojila peto mesto.

Že v ponedeljek je plavalka Anja Golčer zmagala na 25 m prsno, drugi mest sta osvojila judoist Žiga Vangoš ter atlet Mario Zajfrid na 400 metrov. Namiznoteniška igralca Nik Jerković in Rok Mai Vodušek sta v boju za srebro premagala dvojico z Malte.

Na 400 metrov je bil v svoji skupini tretji Martin Lešnik, tretja pa je bila tudi Tamara Korotaj na 100 metrov. Oba atleta sta tako osvojila že vsak svojo drugo medaljo.

Značke: šport, invalidi

Članki iz rubrike