Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 02.02.2019 21:29:49

Ljubljanski oklepniki ne popuščajo, SLABA NOVICA za Jeseničane

www.alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v domači dvorani premagali Val Gardeno s 5:2 (0:0, 2:1, 3:1).

Ljubljančani so v novem nizu zmag, pred reprezentančno prekinitvijo so jih zdaj dosegli pet, čeprav so se danes nekoliko namučili s tekmeci s sredine lestvice iz Val Gardene.

V prvi tretjini kljub premoči domačih ni bilo golov, zato pa je za olajšanje poskrbel Žan Jezovšek na začetku drugega dela, čeprav so si zadetek po odboju ploščka od ograde za vrati pravzaprav zabili gostje kar sami. Za povišanje vodstva je nato ob številčni prednosti po izdelani akciji poskrbel isti igralec v 28. minuti, a povsem mirne zadnje tretjine si Ljubljančani še niso zagotovili, saj so tudi gostje nekaj minut zatem izkoristili "power play" in znižali na 1:2.

V zadnji so domači sicer spet povišali vodstvo, za kar je poskrbel Aleš Kranjc, ko je imela domača ekipa na ledu dva igralca več. Toda gostje so se še enkrat vrnili in izkoristili še svojo drugo prednost igralca več, nato pa je najprej zmago potrdil Jezovšek dve minuto pred koncem, piko na i pa je pol minute pred koncem postavil še Anej Kujavec za 24. zmago v sezoni in utrditev na drugem mestu lestvice.



Po premoru za slovenska kluba v alpski ligi, naslednji teden je dejavna reprezentanca, ki bo na Bledu igrala turnir evropskega izziva, se bosta oba slovenska predstavnika hitro udarila med seboj, saj bo že njun naslednji obračun derbi; četrti letošnji klasični slovenski obračun na ledenih ploskvah v regionalnem tekmovanju bo na sporedu 12. februarja v Podmežakli.

V alpski ligi bi morali danes zadnjo tekmo pred premorom igrati tudi Jeseničani, ki pa so ostali brez dvoboja z zadnjeuvrščeno Fasso v gosteh, saj so tekmo zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali.

Ob tem so iz jeseniškega tabora sporočili še slabo vest o poškodbi vratarja Clarka Saundersa, ki se je poškodoval na tekmi z Zell am Seejem. Zdravniški pregledi so pokazali, da gre za hujšo poškodbo gležnja, zaradi strgane vezi bo z ledenih ploskev odsoten približno dva meseca. O tem, ali bodo na Jesenicah poiskali vratarsko okrepitev, se v klubu za zdaj še niso odločili.

Značke: hokej, olimpija, jesenice

Članki iz rubrike