Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 14.11.2018 21:35:21

Ljubljančani so se prepozno prebudili

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige izgubili s Kitzbühlom z 2:3 (0:1, 0:2, 2:0).

Ljubljanski hokejisti so po reprezentančnem premoru skušali začeti nov niz zmag, ki se je končal po devetih zmagah na prejšnjih dveh tekmah s Salzburgom in Feldkirchom. Za prekinitev niza porazov pa so danes Ljubljančani preslabo igrali do 58. minute.

Gostje so se pokazali kot čvrsta in borbena ekipa, ki sicer zaseda mesto na sredini lestvice, v prvi tretjini pa so domačim povzročali veliko težav, tako da je moral vratar Žan Us večkrat dobro posredovati. Nemočen pa je bil ob strelu od daleč ob številčni prednosti tekmecev v 15. minuti.


Ko so gostje na hitro dosegli še dva gola v nekaj minutah na začetku druge tretjine, se je zdelo, da je tekma izgubljena. Po polovici so sicer bolje zaigrali tudi domači, bili pa so zelo neučinkoviti. Luka Ulamec je tako v akciji ob igralcu manj na ledu zgrešil prazen gol, potem pa domači niso zadeli, ko so imeli minuto in 20 sekund dva igralca več.

V zadnjem delu so sicer Ljubljančani močno pritisnili, toda vse do zadnjih minut so bili gostje dovolj trdni, vratar Tyler Rimmer pa dovolj zbran, da zmaji niso mogli razmišljati o preobratu. Potem pa sta dva gola Aleša Mušiča v 58. in 59. minuti skorajda poskrbela za popoln zasuk, domačim pa je nazadnje vendarle zmanjkalo časa še za tretjega.

Naslednji tekmi bodo Ljubljančani igrali v gosteh, prvo v soboto pri Lustenauu, drugo pa v nedeljo pri Feldkirchu, naslednja domača pa bo že tradicionalni derbi z Jeseničani 25. novembra.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike