Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.09.2018 20:55:16

Jeseničani po podaljšku do zmage proti Asiagu

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali lanske prvake, italijanski Asiago, po podaljšku z 2:1 (1:0, 0:1, 0:0; 1:0).

Začetek tekme oziroma uvod vanjo je imel tokrat simboličen poslovilni pomen. Prvi plošček je namreč vrgel letošnji sveži hokejski upokojenec, nekdanji najboljši vratar v Sloveniji Robert Kristan. Ta je zadnjo sezono sicer končal v dresu velikih jeseniških tekmecev iz Ljubljane, a nikoli ni skrival svojih železarskih korenin. Na Jesenicah so mu danes pripravili kratek spominski film o njegovi karieri, potem pa mu je pripadla čast, da je vrgel prvi plošček na tekmi ter se tako simbolično poslovil od dvorane Podmežakla.

Na ledu so pozneje domači dobro začeli in dobili prvi del; vratar Clarke Saunders je ustavil vseh 11 strelov, na drugi strani pa je Luka Kalan v 16. minuti poskrbel za vodstvo.


V nadaljevanju je Asiago pritisnil in imel več strelov, po enem pa je v 34. minuti klonil tudi Saunders, tako da sta imeli ekipi pred zadnjo tretjino neodločeno izhodišče. V zadnji tretjini kljub rahli premoči gostov gola ni bilo, zato so Jeseničani še drugič v zadnjih dveh tekmah igrali dodaten del tekme.

Mož odločitve pa je bil najboljši strelec Jeseničanov v novi sezoni Tadej Čimžar, ki je v polno zadel pol minute pred koncem podaljška in zagotovil domačim dve točki.

Jeseničani bodo naslednjo tekmo v regionalnem tekmovanju igrali čez teden dni, ko bodo gostovali pri novincih iz Milana.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike