ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

kolinda Grabar-Kitarović Svet24.si

Kaj se dogaja s hrvaško predsednico?

Luna Petisvet.si

Dva dni pred tem postane kritično, sicer pa vse ...

rim, veter, podrta drevesa Svet24.si

FOTO in VIDEO: V orkanskem vetru oče odšel na ...

alya Svet24.si

Alya bo iz svojega življenja izločila negativne ...

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tako za svoje goste poskrbi Tanja Žagar

STA
STA
0 21.05.2018 21:03:21

KONEC neke ERE, konec velike kariere! TO je novi slovenski hokejist, ki je drsalke obesil na KLIN!

Slovenski hokejski prostor ne bo več isti.

Slovenski hokejski vratar Robert Kristan, ki je nazadnje igral za SŽ Olimpijo, se je odločil, da bo končal kariero. Nekoč prvi vratar slovenske reprezentance se je pri 35 letih odločil, da ima dovolj aktivnega igranja hokeja in bo poiskal nove življenjske izzive.

"Ni bilo čez noč. Razmišljal sem že tisto leto, ko sem 'pavziral', potem mi je Olimpija dala še eno priložnost. Potihoma sem upal, da bom še malo potegnil kariero. A ugotovil sem, da je treba obrniti list v življenju in se lotiti še česa drugega, ni samo hokej," je odločitev o koncu športne poti pojasnil Kristan, od leta 2000 do 2018 vratar Jesenic, Olimpije, Brynasa, More, Nitre, Medveščaka, Pardubic, Chomutova in SŽ Olimpije.


Nekdanji dolgoletni prvi vratar Slovenije, branil je na devetih svetovnih prvenstvih, pravi, da lažja poškodba, ki jo je staknil ob izteku sezone 2017/18, ni vplivala na odločitev o koncu.

"Ne, ni povezano s poškodbo, gre za meniskus, to bi bilo urejeno v enem mesecu. Povezano je tudi s tem, kako se vse stvari obračajo v hokeju. Zdaj mi je pomembna družina, imam druge prioritete, zdaj se bom obrnil k stvarem, ki so zame pomembnejše kot hokej. Če pa nisi stoodstotno zraven, pa nima smisla," je dejal Kristan.

Posameznega naj trenutka športne poti, nedvomno je bil med bolj izstopajočimi nastop na kvalifikacijskem turnirju ter nato na samih OI v Sočiju 2014, Kristan ni želel izpostavljati. "Kariera je bila dolga, zgodba tudi, če bi začel naštevati, bi trajalo kar nekaj časa. Bilo je veliko dobrih in slabih trenutkov, ne obžalujem pa niti ene stvari. Zadovoljen sem, da se je obrnilo tako, kot se je," razmišlja Kristan.


O tem, kaj bo počel po koncu športne poti, pa še ni natančneje razmišljal: "Želja je, da bi še ostal v hokeju. A trenutno še ne vem, kaj bom počel. Načrti so, rad bi ostal v hokeju, te stvari obvladam."

V pravkar končani sezoni je zadnjič nastopil za Slovenijo novembra lani na turnirju v Franciji, potem pa ni dobil vabila za olimpijski nastop v Južni Koreji ali za SP v Budimpešti. A kot pravi, zaradi tega ni bilo pretiranega razočaranja in samo neuvrstitev na igre tudi ni bila vzrok za konec kariere.

"Zdaj je na vrstni mladi val, ki prihaja. Malo razočaranja je bilo, a bistveno je bilo, da sem sezono izpeljal pri Olimpiji, žal se nam na koncu ni izšlo," pravi o svoji zdaj uradno zadnji sezoni 2017/18, ki jo je preživel v dresu SŽ Olimpije, Ljubljančani so na koncu v DP končali na drugem mestu.

Kristan je dodal, da je vedno pripravljen pomagati slovenskemu hokeju, predvsem na reprezentančni ravni, ne izključuje pa niti možnosti trenerskega dela nekoč v prihodnosti. "Zmeraj sem pripravljen pomagati, svetovati, imam dolgo kariero, bil sem prvi vratar Slovenije in imam izkušnje. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," pravi sveže upokojeni hokejski 35-letnik.

Galerija
Značke: hokej, sta, kristan

Članki iz rubrike