Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.10.2024 11:59:09
Deli članek:

Zelo skromen začetek slovenskih smučark

Profimedia

Ameriška šampionka Mikaela Shiffrin (1:05,82) je ubrala najhitrejšo linijo v prvi vožnji uvodnega veleslaloma 59. sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju na ledeniku Rettenbach v Avstriji. Ana Bucik Jogan si je s 27. časom (+3,63) priborila finale. Novogoričanka bo edina Slovenka v drugi vožnji preizkušnje v Söldnu.

Na startnem seznamu so bile tri Slovenke. Neja Dvornik (31.; +3,88) je še eno vožnjo zgrešila za osem stotink sekunde, brez finala je ostala tudi tretja Slovenka, Andreja Slokar (44.; +4,36), ki je nastopila kot zadnja v prvi vožnji uvodnega veleslaloma.

Alice Robinson iz Nove Zelandije na drugem mestu zaostaja 22 stotink sekunde. Tretji čas prve vožnje je vpisala Italijanka Federica Brignone, ki za vodilno Američanko zaostaja štiri desetinke sekunde.

Na ledeniku Rettenbach se odvija prvo dejanje 59. sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Pred začetkom veleslalomskega prologa v novo sezono je za presenečenje poskrbela skupna zmagovalka svetovnega pokala Lara Gut-Behrami, ki je lani slavila zmago v Söldnu.

Nosilka veleslalomskega malega kristalnega globusa se je nastopu odpovedala, ker se po preboleli gripi in težavah s kolenom ne počuti stoodstotno pripravljena. Švicarka ne želi tvegati, da bi se na smuke podala z dvomi. Sezona hitrih disciplin se bo začela decembra s tekmami v Beaver Creeku v ZDA.

Druga vožnja veleslaloma se bo začela ob 13. uri.

V nedeljo bo na sporedu še uvodno dejanje moške sezone z Žanom Kranjcem kot edinim Slovencem na startu tekme.